Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Southern Norway Mandal

Seniorkino i Buen

Overview

Seniorkino i Mandal

Hver første og tredje tirsdag i måneden er det seniorkino i regi av Buen kino i samarbeid med Mandal og Lindesnes Frivilligsentraler.

Alle filmene er av høy kvalitet og begynner klokka 14, men kafeen er åpen fra kl. 11. Vi oppfordrer folk til å komme tidlig for en kopp kaffe, noe å bite i og en prat.

Kun filmbillett koster kr. 120,-, honnør kr 105,-, honnør inkludert kaffe og kake kr. 125,-.

Filmene blir også vist på kveldstid samme dag.


PROGRAM:

Tirsdag: 17.04

Mildred Hayes stiller byens høyt respekterte politisjef mot veggen (Oscar®nominerte Woody Harrelsson) på kontroversielt vis, gjennom å sette opp store reklameskilt med et budskap rettet direkte mot han. Når andreoffiser Dixon blir involvert i etterretningen forverres situasjonen ytterligere og det blir en kamp mellom Mildred og lokalpolitiet i Ebbing.

Filmen har fått totalt 6 Golden Globe nomineringer, bla. For beste Film og Beste Hovedrolle.

 

Tirsdag: 08.05

Et nytt filmmesterverk av Paul Thomas Anderson (Magnolia, There Will be Blood) med Daniel Day-Lewis i sin aller siste rolle. Filmen er nominert til seks Oscar. Handlingen utspiller seg i London på 1950-tallet, hvor en fasjonabel moteskaper ved navn Reynolds Woodcock kler opp byens sositetskvinner. Han følger strenge selvpålagte rutiner, og selv om han er en kvinnebedårer, slipper han ingen innpå seg. Han siste flamme er den unge servitrisen Alma, som han på Pygmalion-vis forvandler til en blomstrende kvinne. Som vanlig, mister Reynolds etter hvert interessen i prosjektet, og forbereder seg på å gå videre. Men Alma lar seg ikke kue, og Reynolds forstår snart at det bor langt sterkere krefter i henne enn han først hadde trodd.

 

Tirsdag: 22.05

John og Ella Robina har hatt et fantastisk liv sammen i mer enn femti år. Nå er de gamle, Ella har fått kreft og John har Alzheimers. De lengter etter et siste eventyr for å unnslippe både voksne barn og leger som tilsynelatende styrer livene deres fullstendig.

Med John som sjåfør og Ella som hans copilot, kjører de den gamle bobilen fra 1978 fra Massachusetts med kursen mot Florida, på jakt etter en fortid de begge har vanskelig for å huske.

Historien er en herlig roadmovie fortalt med humor, kjærlighet og et snev av ironi. Men til syvende og sist er dette historien om Ella og John: Om folkene de har møtt, problemene de har måttet overvinne, alle erfaringene de har gjort gjennom et langt liv, og ikke minst kjærligheten og familien de deler.

Basert på boken av Michael Zadoorian som heter "En siste ferie" på norsk.

 

Tirsdag: 05.06

Neïla Salah (Camélia Jordana) er en ung fransk kvinne med arabisk opphav, som til tross for en fattig oppvekst har lyktes å komme inn på jusstudiet ved universitetet. Der undervises hun blant annet av den kjente Pierre Mazard. Mazard er en briljant foreleser, men også en provokatør som har vanskelig for å skjule sine sexistiske og rasistiske synspunkter. Etter å ha tråkket i salaten på det groveste offentlig, hvor Neïla blir utsatt for hans utdaterte holdninger, blir Pierre grundig irettesatt av skoleledelsen og tvinges til å si ja til Neïlas forespørsel - å være hennes mentor i forkant av skolens prestisjefulle retorikk-konkurranse.

Som Pierre Mazard ser vi Daniel Auteuil, som med hele tolv César-nominasjoner og to César-statuetter er en av Frankrikes mest anerkjente og prisbelønte skuespillere noensinne.

  • Last Updated: 06.04.2018
  • Source: Turistkontoret for Lindesnesregionen
Dates

tirs 5. juni 2018 14:00

See All
Seniorkino i Buen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad