VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

Seniorkonserten med Jernbanens Musikkorps Stavanger og Eva Bjerga Haugen

Overview

Jernbanens Musikkorps Stavanger har gleden av å invitere til gratiskonsert for eldre.

Jernbanens Musikkorps Stavanger har gleden av å invitere til gratiskonsert for eldre. Du får høre kjente og kjære viser, jazz, pop og annen korpsmusikk fremført av korpset og Eva Bjerga Haugen. Konserten er en av flere konserter for eldre i regi av Norges Musikkorpsforbund Rogaland og som gjennomføres med støtte fra Statsforvalteren.
Jernbanens Musikkorps Stavanger er et tradisjonsrikt janitsjarorkester med rundt 50 glade musikanter i aldre under ledelse av dirigent Torbjørn Dahl. Korpset ble stiftet 28. januar 1953 og hadde opprinnelig som formål å virke for god musikk og fremme kameratslige formål for musikkinteresserte innen jernbanen. Selv om det er lenge siden korpset hadde medlemmer med tilknytning til jernbanen er motivasjonen for å bestå som et jernbanekorps likevel stor. Det ble viktig for JMK å videreføre en tradisjonsrik institusjon med en identitet de kunne være stolte av.
I dag fremstår JMK som et anerkjent og representativt janitsjarkorps gjennom mange og varierte konserter og spilleoppdrag, gode resultater i konkurranser og som et synlig innslag i bybildet på merkedager som 1. mai og 17. mai.
 
Korpset har samarbeidet med anerkjente, dyktige og trivelige Eva Bjerga Haugen i mange år. Eva er en spellemannsnominert vokalist, musiker og låtskriver som ble kåret til årets Stavangerkunstner i 2010. Hun har siden 2017 reist Norge rundt med en konsertforestilling om Marlene Dietrich og Edith Piaf sammen med Britt-Synnøve Johansen. Andre prosjekter/samarbeid er blant annet bossanova-trioen Amigo Tom, jazzkvartetten Cirrus og det spellemannsnominerte vokalensemblet Song Circus. Eva jobber også i duoformat med pianist, komponist og forfatter Ketil Bjørnstad, i kvintetten Fint Fransk Orkester og i orkesteret The Norwegians, som utelukkende spiller musikk fra TV-serien Twin Peaks. Hun har jobbet med ensembler som Oslo Sinfonietta, Kringkastingsorkesteret, Stavanger Symfoniorkester, Bergen Big Band og har gjort flere turnéer i regi av blant annet Rikskonsertene, Vestnorsk Jazzsenter og Den kulturelle skolesekken. Eva arbeider også som pedagog.
 
VARIGHET
ca. 1 time og 15 minutter, uten pause.
ARRANGØR
NMF Rogaland

  • Last Updated: 16.09.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

on. 22. september 2021 19:30 20:45

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Seniorkonserten med Jernbanens Musikkorps Stavanger og Eva Bjerga Haugen
Your Recently Viewed Pages