Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Sgraffito-kurs

Mer info

Vi setter av en helg til sgraffito! Dette er en tradisjonell dekorerings teknikk som overfører et grafisk uttrykk på leiren
Teknikken minner om linosnitt, eller tresnitt. Bli med på et rolig og inspirerende helgekurs! Ingen forkunnskaper nødvendig:)


Kursavgiften ligger på kr 2210 for ungdom (opp til 25 år), kr 2600 for voksen og inkludere alt av materiell, brenning og selvfølgelig kaffe og kake:)


Man kan bruke begitning (leireslik) eller underglasur til denne teknikken. På kurset  har du mulighet til å prøve begge deler.

Du dekker den lærharde  gjenstanden med et lag med farge, så skraper du bort deler av den fargede overflaten, slik at det blir et bilde eller et mønster. Du kan oppnå fine grafiske effekter med enkle midler, eller gå helt inn i figurlig tegning.

lørdag 10-16

søndag 10-14 (16)

Kurset er satt opp slik at deltakerne får demonstrasjon på begynnelsen av dagen, så veiledning underveis på egne prosjekter. På slutten av dagen er det tid til eget arbeid på søndagen (14-16), uten at kurslederen er til stede.

På lørdag lager vi flere fat og skåler ved hjelp av plateteknikk og bruk av former. Hver deltaker har 6 kg leire til rådighet.

Deltakeren får også noen små lærhardte fliser i leire som kan brukes til å teste ut forskjellige skrapeteknikker.

Siste delen av kurset på lørdagen bruker vi til å finne inspirasjon og lage skisser til søndagen.

På søndag skal de skålene og fatene vi har laget dekoreres. S-graffito-prosessen er meditativ og vi tar oss god tid.

Alle ting som blir laget på kurset blir tørket og brent. Gjenstandene blir brent med transparent glasur og kan brukes til mat og drikke og vaskes i oppvaskmaskin. Alt kan hentes 4 uker etter kurset.

Kurset er egnet for alle. Det kreves ingen forkunnskaper.


Sist oppdatert: 06/03/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt