Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Norway Now
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Shakespeares sonetter

  • Edvard Griegs plass 1, Bergen
  • +47 55210630
  • 25. mai 2017 - 25. mai 2017
  •  /  19:30 to 22:15
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Shakespeares poetiske univers iscenesatt i en musikalsk teaterdrøm, regissert av Robert Wilson med musikk av Rufus Wainwright.

Den amerikanske teaterregissøren og multikunstneren Robert Wilson har tatt 25 av Shakespeares sonetter og skapt et episk teaterstykke sammen med det tyske teaterkompaniet Berliner Ensemble og den canadiske komponisten Rufus Wainwright.

Forestillingen presenterer en moderne og levende Shakespeare, blander sjangre og utnytter kontrastene mellom lys og mørke på magisk vis.

På scenen står en rekke av Shakespeares kjente karakterer, fra narren og Cupid til dronningen av England og Shakepeare selv. Forestillingens forskjellige historier knyttes sammen av den fabelaktige tyske cabaretartisten Georgette Dee.

Shakespeares sonetter ble først satt opp av Berliner Ensemble i 2009, over 400 år etter at Shakespeare skrev dem.

Robert Wilson har bakgrunn som regissør, scenograf, arkitekt og designer, og har hatt stor innflytelse på moderne teater siden midten av 60-tallet. På scenen tar han i bruk et vidt spekter av kunstneriske virkemidler. Hans produksjoner er estetisk slående og følelsesladde, og har høstet stor anerkjennelse hos både publikum og kritikere.

Rufus Wainwrights musikk i Shakespeares sonetter er inspirert av en rekke sjangre, og gjør forestillingen til en drømmende, tidløs reise:

"It sounds a little bit like cabaret, a little bit like opera, like Strauss and Schubert, classically German, taking a deep bow in front of Kurt Weill", sier Rufus Wainwright.

Robert Wilson regi

Rufus Wainwright musikk

Jacques Reynaud kostymedesign

Berliner Ensemble

Stefan Rager dirigent, perkusjon

Hans-Jörn Brandenburg tangenter

Dominic Bouffard gitar

Andreas Henze kontrabass

Isang Quartett

Sang Ha Hwang fiolin

Yewon Kim fiolin

Kyoung Min Park bratsj

Hoon Sun Chae cello

Skandinavisk premiere

Spilles på engelsk og tysk, tekstes på norsk.

NB! Begrenset sikt i billettkategori 4 og 5. Salkartet for Shakespeares sonetter skiller seg fra Festspillenes øvrige forestillinger, så sjekk salkartet for å være sikker på at du får de billettene du vil ha.

Shakespeares sonnetter fremføres i Grieghallen 24. og 25. mai 2017. Foreløpig er det kun forestillingen 25. mai som er i salg. Klikk her hvis du vil motta et varsel på e-post når også forestillingen 24. mai er i salg.

  • Last Updated: 11.01.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates
torsdag 25. mai 2017

See All
Click to activate
Bergen, Norway
The latitude and longitude
60° 23' 20" N / 5° 19' 38" E
Shakespeares sonetter
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad