Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Shockheaded Peter

Mer info

Regi: Vidar Magnussen
Sjanger: Musikal for voksne

Her kuttes ikke bare fingrene, men halve hånden av den som suger på totten, tarmer rives ut på den som plager hunder, gjengbøller drepes av julenissen og fyrstikklekende jenter brenner opp. «Shockheaded Peter» er en umoralsk fest, og festlig teater der ikke alt godt kommer med storken.

Lenge før «The Simpsons», «South Park» og Tim Burton, ja, for rundt 175 år siden, skrev den tyske psykiateren Heinrich Hoffman «Der Struwwelpeter» som reaksjon mot snillisme i barneoppdragelsen. Boken er en klassisk samling av herlige grusomheter og kan vel sies å være den rake motsetningen til Margrethe Munthe. I 1998 tok britiske Julian Crouch og Phelim McDermott fatt i barneboken, og lagde et rammeverk til en hel musikal for voksne som raskt ble en suksess. Her møtes satirisk humor og gru, britisk pop og rock med grundig kabaretklang. Så har du en svakhet for Brecht og Weill, ispedd litt Tom Waits og en solid dose Are Kalvø, kan nok dette også være din kopp med te.

Vidar Magnussen er tilbake!
Det er med glede vi kan melde at Vidar Magnussen er tilbake på DNS! Denne gangen som regissør, og skal sammen med co-regissør og koreograf Stian Danielsen gi oss dette upolitiske korrekte salmiakkdropset av en musikal. Og det midt i høysesongen for å finne ut om det er noen snille barn i huset … I rollene som Seremonimesteren og Sangeren finner vi Pål Rønning og Kjersti Elvik, som sammen med Heine Bugge på trekkspill skal sørge for at ingen bøllefrø eller drittunger overlever kvelden.

Så kryp ned i Teaterkjelleren, men bare om du våger!  For som Seremonimesteren sier: «De skumleste skrømt og olmeste beist ligger gravlagte dypt ned i sjelens skitneste kjellerrom …»

Basert på Heinrich Hoffmans «Der Struwwelpeter» («Busteper»).
Opprinnelig idé og produksjon av Michael Morris for Cultural Industry London.
Utviklet under prøver av Julian Bleach, Anthony Cairns, Tamzin Griffin, Jo Pocock og Graeme Gilmour

Teaterforlag: Nordiska ApS

Sist oppdatert: 05/29/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt