VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland HAUGESUND

SILDAJAZZ – PER ZANUSSI OG VESTNORSK JAZZENSEMBLE: LI AND THE INFINITE GAME

  • Høvleriet , Smedasundet 66, Haugesund
  • +47 52744545
  • 14. august 2021
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Lørdag 14. august urfremføres Per Zanussis verk «Li and the Infinite Game» for Vestnorsk Jazzensemble på Høvleriet. Bandleder, komponist og bassist Per Zanussi har en enorm arbeidskapasitet. Han har vært popstjerne i Wunderkammer, groovet hardt i Wibutee og bladlest svarte notesider i Trondheim Jazzorkester. Han har også spilt med Sternklang, Petter Wettre, Jon Eberson og Jazzmob. I den nye musikken veves Zanussis forskjellige musikalske interesser sammen til et vakkert, energisk og rytmisk lydteppe. Han har latt seg inspirere av futuristisk funk, prog-afrobeat, koreanske sjaman-ballader og nordafrikansk frijazz.

«Li» i tittelen henspiller på det kinesiske navnet for mønstre i naturen, som lenge har vært en inspirasjon for Zanussis musikk: faste og dynamiske mønstre, mønstre i både tid og rom, sykliske, asymmetriske og ordnede på samme tid. Skyer, trær, sanddyner, flyt og kaos.

Siste del av tittelen, «The Infinite Game», handler om det andre viktige aspektet ved stykket, nemlig forholdet til musikerne fra Bergen og Stavanger som møtes og gir liv til komposisjonene. I møtet med hverandre setter vi opp et «uendelig spill» der målet ikke er å vinne, men å kunne fortsette spillet.

Vestnorsk Jazzensemble er et musikerpool bestående av håndplukkede musikere fra Vestlandet. Besetningen og hvilke musikere som deltar i prosjektene varierer fra gang til gang. Denne gangen er det hentet inn musikere som vi ellers kjenner fra bl.a. band som Datarock, Røyksopp, Cortex, Bergen Big Band, Trondheim Jazzorkester, Miss Tatis Angola 70, Sivert Høyem og Skarbø Skulekorps.

Under festivalen skal de gode og unike opplevelsene stå i kø. Ekstra stolte er vi når vi kan tilby vårt publikum premierer og urfremføringer. Det er noe helt eget med å sitte sammen i et rom og høre musikk bli spilt for aller første gang. – Noen ganger oppstår det en nærmest elektrisk stemning som forhøyer opplevelsen og skaper et tettere fellesskap mellom de som står på scenen og de som sitter i salen.

Per Zanussi kontrabass, komposisjoner
Kjetil Møster saksofoner
Kristoffer Alberts saksofoner
Elisabeth Lid Trøen saksofoner
Simen Kiil Halvorsen trompet
Didrik Ingvaldsen trompet
Dominique Breckeva trombone
Gro Austgulen fiolin
Thomas Dahl gitar
Jørgen Træen modulærsynthesizer
Øyvind Skarbø trommer
Børge Fjordheim trommer

Arena: Høvleriet

  • Last Updated: 21.07.2021
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

lø. 14. august 2021 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
SILDAJAZZ – PER ZANUSSI OG VESTNORSK JAZZENSEMBLE: LI AND THE INFINITE GAME
Your Recently Viewed Pages