VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland HAUGESUND

Sildajazz lytteklubb: Kristin Asbjørnsen og Hanne Ørstavik

  • Haugesund folkebibliotek, Kirkegata 151, Haugesund
  • 23. september 2021
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Velkommen til Sildajazz lytteklubb på Haugesund folkebibliotek med Kristin Asbjørnsen og Hanne Ørstavik.

Hanne Ørstavik debuterte som forfatter med romanen Lekk i 1994, og har siden utgitt 13 kritikerroste romaner. Hun er høyt elsket av både kritikere og publikum, og har vunnet Brageprisen, Sultprisen og P2-lytternes romanpris.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale og kritikerroste vokalistene i landet. Med musikk inspirert av vestafrikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kirkemusikk har hun fengslet publikum i inn- og utland i en årrekke, og hun har vunnet både Spellemannspriser, Alarmpris og Edvardprisen-

Take my mother home er en meditativ og spirituell konsertopplevelse der spesialskrevne tekster av Hanne Ørstavik går i dialog med Kristin Asbjørnsen sine vakre tolkinger av spirituals sammen med gitarist Olav Torget. Samarbeidsprosjektet ble først framført under Pasjonsukene i Stavanger Domkirke i 2014, og kommer innom Haugesund Folkebibliotek på vei til årets VossaJazz.

Hanne Ørstavik om Kristin Asbjørnsen:

Jeg har kjent Kristin Asbjørnsen i tjuefem år. Vi har fulgt hverandres kunstneriske utvikling og prosesser, og vi har fulgt hverandres liv. Et liv hvor vi først var døtre, siden har vi selv blitt mødre. Det kjennes dypt meningsfullt å lage denne konserten sammen, en konsert som har fokus på det å stå, og gå, ved siden av, sånn mødre går ved siden av i livene våre. Sånn Maria bar Jesus fram, fødte ham og var ved Jesu side. Og Kristin synger dette åpent, sangen hennes åpner rett inn dit i meg, hvor dette skjer.

Kristin Asbjørnsen om Hanne Ørstavik:

Å lese Hanne Ørstavik er for meg alltid en berørende og utvidende reise. Det hun skriver går så konkret i dialog med meg der jeg er, gjennom hennes presise, varme og lyttende språk. Og det er ekstra rikt å høre henne lese selv. Hanne og jeg møttes samme høst som jeg arvet notematerialet til Ruth Reese, de sangene som danner det musikalske utgangspunktet også for denne konserten. Afro-amerikanske spirituals er universelle livsuttrykk og vandringssanger som bærer det sammensatte og erfarte livet. Det er trøstesanger og kraftsanger.

Om tekstlig innhold sier Ørstavik:

Min fars hus har mange rom, sa Jesus. Men også Maria rommer. Denne kvinnen som ga Jesus rom i kroppen sin, i ni måneder vokste han i henne. Maria som står ved siden av korset. Det er ingen ord igjen etter Maria. Det er en stillhet rundt Maria. Men hun var der. Hun må ha vært der, sånn kvinnene alltid har vært der og er der, i livene, nær kroppene, de små kroppene, de gamle kroppene, holder og bærer. For moderligheten er også et rom, som vi alle kan være, for hverandre.

  • Last Updated: 14.09.2021
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

to. 23. september 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Sildajazz lytteklubb: Kristin Asbjørnsen og Hanne Ørstavik
Your Recently Viewed Pages