Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

SILVER LININGS PLAYBOOK - 20/8 KL. 18:00

Regi: David O. Russell. USA, 1992. Engelsk tale, norsk tekst. Format: DCP. 2t 14min. Aldersgrense: 15 år.

"The only way you can beat my crazy was by doing something crazy yourself. Thank you. I love you. I knew it the minute I met you"
Silver Linings Playbook er noe helt for seg selv. Filmen er basert på Matthew Quicks roman fra 2008 med samme navn, og manusforfatter er David O. Russell. Vi følger Pat Solitano (Bradley Cooper), en bipolar mann som fortvilet prøver å få livet på skinner igjen etter at han er utskrevet fra et psykiatrisk sykehus. Pat flytter hjem igjen til foreldrene og møter snart en ung enke, Tiffany Maxwell (Jennifer Lawrence), som overtaler ham til å melde seg på en dansekonkurranse sammen med henne.

Kombinasjonen av «skruball»-komedie, intenst familiedrama og ærlig romantikk gjorde inntrykk på alle som så Silver Linings Playbook under premieren på Toronto International Film Festival i 2012. Filmen fikk hele åtte Oscar-nominasjoner, og Jennifer Lawrence vant for beste kvinnelige skuespiller, som den nest yngste gjennom tidene.
Vises i samarbeid med Psyktærlig. 

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt