Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Porsgrunn

Silya and The Bad Santas

Overview

Silya er en av Norges sterkeste live-artister og har spilt over 100 konserter med bandet sitt Silya & the Sailors de siste årene. Etter å ha viet nesten hele livet til musikk er Silya blitt en sjeldent kraftfull musiker og låtskriver med en tilstedeværelse som bergtar publikum og anmeldere hver gang hun opptrer.

Der mye popmusikk i dag er elektronisk og strømlinjeformet er Silyas musikk organisk og frigjort. Hun plukker fritt fra favoritt-sjangere i musikkhistorien, men om det er soul, rock, jazz eller balkan er føttene alltid godt plantet i pop. Silyas låter viser en enorm kjærlighet til blåsere og heftige rytmeseksjoner, selv om hun oftest bruker ukulele når hun skriver sangene sine.
Bandet The Sailors består av trommer, bass, gitar, trompet og to tromboner. Silyas pop-sensibilitet gjorde at artister som den amerikanske stjerna Vanessa Hudgens og australske Vanessa Amorosi brukte låtene hennes, men i dag skriver Silya bare for seg selv. Om det ikke lenger er finpolerte pop-hits, er det musikk med mål om å lage noe ærlig som røsker i magen og treffer i hjertet.

«Silya er ei kruttønne. Hun satte fyr på Verket.» -Helgeland Arbeiderblad«Entertainment av internasjonal klasse»-Avisa Nordland«Så satte Silya fyr på byen. Frekk, flørtende, utfordrende og myndig - som om noen skulle ha plukket like doser av Shirley Bassey, Christina Aguilera, Miley Cyrus og Madonna og satt sammen i én sanger - tok Silya godt tak under beltestedet til publikum og røsket til.» -Trønderavisa«Silya ga virkelig jernet, og der og da så det ut som om alt av publikum var blodfans.» -Kolben Kulturhus«At Silya er noe av det hotteste som står på en norsk scene for tiden, trenger ingen tvile på» -Hissig


Silya Nymoen vokste opp på Østensjø i Oslo og begynte med musikk og dans som barn. Hun har hovedfag i moderne jazz fra Statens Ballethøgskole (KHIO) og var med i flere streetdance grupper. Silya var med som danser og sanger i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story og gjorde suksess som vokalist med den norske hip-pop gruppen Multicyde fra 1998-2002. De ga ut to album, hadde tre #1 hits i Norge og turnerte i Skandinavia og Tyskland. MurlynMusic Group i Stockholm ville ha Silyas store låtskrivertalent og signerte henne i 2005 før Columbia Records i New York signerte henne som soloartist i 2006. I USA skrev Silya låter med produsenter og musikere verden rundt og jobbet blant annet i New York, London, Los Angeles og Atlanta. I en årrekke jobbet Silya som liveartist i USA og spilte blant annet spilte fast på "The Living Room","The Darby" og "The Jazzroom at The General" i NYC og har samarbeidet med artister som verdens-stjernen CeeLoGreen som falt for Silyas unike musikalitet.
Silyas første soloplate "Peel Away" kom på det amerikanske selskapet Eusonia Records i 2011.Etter å ha vunnet Stjernekamp på NRK1 og nordmenns hjerter i 2013 flyttet Silya tilbake til Norge. Da albumet "Unanchored" kom i 2014, fikk det fantastiske kritikker og etablerte Silya som er av de store live-artistene i Norge med konsert og festivaljobber over hele landet. I 2015 tok hun i tillegg en stor rolle i musikalen "Sweeney Todd" på Det Norske Teateret, Silyas kjærlighet til musikk ledet henne også til samarbeidet med Det norske kammerorkester på Heart, en del av hennes trippel EP Life -Resolution -Heart i 2017.Silya har vært programleder for Grand Prix 2015, 2016 og 2018 og imponerte stort i TV2s Hver gang vi møtes i 2018.
Fredag 8. mars 2019 slapp Silya & The Sailors sin nye EP, «Quantum Bounce», som byr på seks energiske, livsglade, sjelfulle og positive låter. EPen består av fire flunkende nye spor, samt «Bonafide Sinner» og «Where Love Resides» som ble sluppet høsten 2018. «Quantum Bounce» er en samling av låter som har en positiv og oppløftende energi. Den handler om å ikke la tøffe situasjoner knekke deg, men heller prøve å snu det om til noe positivt. Med andre ord så handler det om å gi litt faen!», forteller Silya.
www.silya.com

  • Last Updated: 30.09.2019
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

fr. 6. desember 2019 20:00 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Silya and The Bad Santas
Your Recently Viewed Pages