Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Southern Norway Lister Sirdal

Sirdalsdagene 2018

Overview

Sirdalsdagane er det største kulturarrangementet i Sirdal, og markerer den snart 180-år gamle tradisjonen med å bringe smale fra Jæren og Dalane til Sirdalsheiane for å beite i sommermånedene.

Sirdalsdagane er det største kulturarrangementet i Sirdal, og markerer den snart 180-år gamle tradisjonen med å bringe smale fra Jæren og Dalane til Sirdalsheiane for å beite i sommermånedene. Næringen sauene får i seg når de beiter i Sirdalsheiane, kombinert med den gode mosjonen de får, gjør at sauene som blir sendt til heis produserer ekstra godt kjøtt. På det meste (omkring år 1880) beitet hele 80 000 sauer i Sirdalsheiane. I dag er antall sauer i heia redusert til rundt 20 000 dyr. Under Sirdalsdagane kan du oppleve den største sauedriften komme ned fra fjellet! Sauehistorien i Sirdal er unik i Norge, og Sirdalsdagane markerer denne tradisjonen med tre hyggelige festdager i Sirdal for hele familien! Underholdning for små og store. Klipping av sauer, karding og spinning av ull. 

Konserter, barneaktiviteter, markedsplass der du kan se det meste av hva som rører i Sirdal eller få gjort deg noen gode kupp i en av salgsbodene. Du finner også kortreist mat. På lørdagen er det også fest i teltet og vi feirer at dyrene har kommet vel ned fra fjellet. Denne bør du få med deg om du liker å ta deg en dans, høre god musikk eller du bare liker en god fest!

 

  • Last Updated: 19.01.2018
  • Source: Region Stavanger
Dates

søn 9. september 2018 0:00 23:59

lør 8. september 2018 0:00 23:59

fre 7. september 2018 0:00 23:59

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Sirdalsdagene 2018
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad