Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Skakke folkedrakter – ikke en draktutstilling kommer til Stiklestad i sommer!

Mer info

21. juni kl 1700 åpner kunstutstillingen «Skakke folkedrakter – ikke en draktutstilling» ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Denne utstillingen vil bli å se her i hele sommer.

Seks unge kunstnere har laget verk inspirert av norske og samiske drakt- og håndverkstradisjoner. Utstillingen skal vises åtte steder spred utover landet, og nå i sommer er vi så heldige at den skal vises frem her på Stiklestad.

Mange har et forhold til bunader, kofter og folkedrakter. De tradisjonsrike plaggene kan skape sterke følelser av tilhørighet og stolthet, men også av utenforskap, skam og sinne.

I kunstutstillingen «Skakke folkedrakter – ikke en draktutstilling» er Márjá Karlsen, Harald Beharie, Rafiki, Lin Wang, Håvard Kranstad og Christian Blandhoel invitert til å utforske og utfordre draktskikker, identitet og håndverkstradisjoner. I prosessen har de undersøkt motsetninger og gått i dialog med håndverkere og kunnskapbærere. De har skapt sine egne uttrykk gjennom blant annet fotografi, vev, perlearbeid, porselen, installasjoner, instrumenter og dans.

Utstillingen er like mye en hyllest som et opprør – en utstilling om drakter som er langt fra en draktutstilling. En utstilling der drakter ikke først og fremst er drakter, men symboler og ideer som former vår tid, vår selvforståelse, våre relasjoner og vår historie.

Under Vikingsommer vil det bli daglige omvisninger i denne utstillingen. Den inngår i årets Vikingsommer og med billett til Vikingsommer har du tilgang til denne utstillingen.

Ønsker du å se utstillingen etter 4. august, sender du en forespørsel på info@museenearven.no

Sist oppdatert: 06/27/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt