Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Skambra

Mer info

Skambra, et rockeband fra Sandnes dannet i 2005, har oppnådd stor suksess med konserter og utgivelser som inkluderer deres debutalbum "Sandnes Rock City" fra 2009 og hyllesten til fotballaget Sandnes Ulf med singelen "Fine Sokka". Etter år med studioarbeid, ble deres siste album rost av Stavanger Aftenblad for sitt tøffe lydbilde og blendende miks av vokal og instrumenter.

Sandnesbandet Skambra ble dannet 12. februar 2005. Etter 2 år i relativt dårlige øvingslokaler i en by nord for Forus fikk Skambra innpass i et fabelaktig øvingslokale i Strandgata midt i Sandnes sentrum. Siden den gang har nesten alt gått bandets vei:
livedebut i Strandgata i 2007, konsert i kunstatelier i Sandnes, 2 ganger live på Chevy’s Rockbar i nevnte by nord for Forus, flere konserter på Regndansfestivalen på Sørlandet og på Vandrefestivalen i Sandnes, 2 ganger live på Musikkens Dag, Jærnåttå Live konkurranse og konsertserien i Lanternen i Sandnes sentrum. I tillegg har Skambra spilt på utallige bursdag-
og bryllupsfester, det være seg på et hotell på Stord, samfunnshus på Nærbø, garasje på Klepp, leilighet på Varatun eller i et partytelt på Trones.


Skambra spiller en salig blanding av rock, prog, punk og jazz. Tekstene består utelukkende av forherligelse av Sandnes by og låtene går både på engelsk og på norsk. Skambra sin debut
utgivelse kom i 2009 med mini-albumet «Sandnes Rock City» innspilt i Klepp Lydstudio. I 2013 kom singelen «Fine Sokka» - Skambra sin hyllest til fotballaget Sandnes Ulf. Låten ble en kjempesuksess og ble spilt på hjemmekampene til Sandnes Ulf. «Fine Sokka» kunne også høres på NRK P1 Rogaland.


I 2013 startet Skambra preprod av nytt album i Vålerenga Platefabrikk, Oslo. I løpet av en langhelg vinteren 2014 ble 12 låter innspilt. Fra 2015 til 2023 jobbet bandet tålmodig videre i studio for å perfeksjonere sitt lydbilde og sine skamgode låter.
På slutten av 2023 kunne endelig Skambra presentere sitt nye sylskarpe album. Stavanger Aftenbladet gav albumet terningkast 5 og skrev: «Lydbildet er tøft og akkurat passe garasjepreget. Miksen mellom vokalen og de ulike instrumentene er elegant, der hver del får lov å sette sitt preg på låtene uten å skygge for andre. Det er ikke hverdagskost at et band takler dette like bra som her»


Skambra:
Lars Aabrekk - vokal
Thomas Gjerstad - bass
Pål Fjelde - trommer
Bård Schanche Selbekk - gitar
Ivar Schanche Kristoffersen - gitar


Facebook:
https://www.facebook.com/groups/48399291892


Instagram:
https://www.instagram.com/skambra/


Spotify:
https://open.spotify.com/artist/08Es9G8qH3ooQS0pNLPrlu?si=hF4a7CQnQP6CaKYt8Sh3Jw
Stavanger Aftenblad plateanmeldelse
https://www.aftenbladet.no/kultur/i/kE5mbv/til-tider-skambra

Sist oppdatert: 05/23/2024

Kilde: Region Stavanger

Sider du nylig har besøkt