Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik Ringerike

Skapelsen av Haydn

Overview

Koret Ringerike Vocalis inviterer igjen til storslagen musikkopplevelse, nå med oratoriet «Skapelsen» av Haydn som settes opp på to konserter like etter nyttår, lørdag 11.januar kl. 18.00 i Norderhov kirke og søndag 12.januar i Hole kirke.

Koret teller 45 sangere fra Hole, Ringerike, Jevnaker, Hadeland, Bærum og Oslo, og har forberedt denne oppsetningen med jevnlige helgeøvelser helt siden april. Som tonefølge har koret med seg 21 musikere fra Oslofjord kammerfilharmoni.

De tre solistene som skal være med på årets oppsetning, er hentet fra Norges sangerelite.
Bassen Magne Fremmerlid har vært solist med Ringerike Vocalis flere ganger og har blitt en publikumsyndling på Ringerike. «Enestående» og «malmklar» er bare noe av det anmelderne har skrevet om Fremmerlid de siste årene. Den yngste av solistene, tenoren Erik Grøtvedt, er med oss for aller første gang. Det samme gjelder den meritterte sopranstjernen fra Tromsø, Berit Norbakken Solset, som turnerer over hele verden. Hun har sunget i såvel konserthuset i Tokyo som oparahuset i Sidney, og gjort innspilling med BBC. "Hun er den ideelle Haydn-tolker med en stemme av krystallklar uanstrengthet", skriver en anmelder om henne.

Dirigent for kor og orkester på konsertene er Grethe Ulversøy, kantor i Hole kirke.

Verket «Skapelsen» feirer og skildrer jordens skapelse slik den beskrives i Bibelen og i John Miltons episke dikt «Paradise Lost». Verket ble komponert i 1797-1798 etter inspirasjon fra turer til London der Haydn hadde hørt Händels populære verker for kor, solister og orkester. Haydns eget oratorium slo godt an hos publikum og musikere helt fra første framføring i 1798, og har siden vært et svært populært verk. Gjennom hele komposisjonen kan man finne musikalske bilder som beskriver skapelsesprosessen; Lyset skildres for eksempel med en «eksplosjon» i C-dur, og man kan fornemme vann som renner og løver som brøler.

  • Last Updated: 04.11.2019
  • Source: Turistkontoret Gjøvik Land Toten
Dates

lø. 11. januar 2020 18:00

sø. 12. januar 2020 18:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Skapelsen av Haydn
Your Recently Viewed Pages