Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hardangervidda Hol

Skarverennet

  • Lienvegen 85, Geilohallen, Geilo
  • 47 320 95 150
  • 21. april 2018
  •  /  0:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

OM RENNET

SKARVERENNET - ”Vårens vakreste eventyr”

Skarverennet ble første gang arrangert i 1974, er et turlangrenn med start på Finse/Haugastøl og innkomst på Ustaoset. Det går langs Hallingskarvet i en fantasisk natur.

Så - enten du har valgt den vel 25 km lange løypa fra Haugastøl eller 37 km lange løypa fra Finse, er dette er en bragd som bør feires! Over målstreken sklir du rett inn i et kokende liv, fart og moro.

Det er ikke uten grunn at deltakertallet er 12 220. Arrangementet har en STOR sosial profil der alle ser ut til å ha et strålende godt humør.

I nyere tid har det også blitt Nasjonalpark rundt Hallingskarvet, men Skarverennet, som ligger i nasjonalparken, får gå som før. Dette er flott, og viser av vi rydder opp etter oss hvert år.

Skarverennet har en konkurranseklasse (ca 1 400 deltakere) med start fra Finse. Her deltar alle de beste langrennsløperne og skiskytterne i Norge og flere internasjonale profiler.

Dette er et bredt arrangement og det er ingen nødvendighet i å være veldig sprek. Det holder å være en helt gjennomsnittlig ski turist. For å kunne arrangere Skarverennet har vi godt og vel 1100 frivillige mannskaper i arbeid, før – under og etter rennet.

Det er tre store drikkestasjoner, i tillegg til strategisk plassert smøreassistanse. Videre finner du flere tusen tilskuere, like før nedfarten til Ustaoset. Med sol og fint vær kan de lene seg godt tilbake og nyte den vakre vinterdagen før du tar den siste mila til målgang.

For å få transportert løperne, 12 220, til Finse og Haugastøl har vi leid inn tog fra NSB. Det går 1 direkte tog fra Oslo til Finse, 3 fra Bergen til Finse og 6 stk fra Geilo området til Finse. I tillegg går det 2 tog og busser fra Ål/Geilo til Haugastøl.

På de 37 km fra Finse til Ustaoset bruker en gjennomsnitts trimmer ca 4-5 timer. Og med knall sol (som det ofte er) tar man kanskje lengre pauser i solhellingene!

 

Mer informasjon: http://www.skarverennet.no/

  • Last Updated: 29.11.2017
  • Source: Visit Geilo AS
Dates

lør 21. april 2018 0:00

See All
Skarverennet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad