Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark SKIEN

Skien World: Chango Spasiuk & Per Einar Watle

Overview

Blå is møter rød jord i norsk-argentinsk samarbeid.

Den store argentinske folkemusikeren Chango Spasiuk og den glitrende norske gitaristen Per Einar Watle traff hverandre i Argentina i 2017 og fant raskt et felles musikalsk landskap. På albumet Hielo Azul Tierra Roja bar samarbeidet virkelig frukter. I 2021 mottok de Premios Gardel, Argentinas mest prestisjetunge musikkpris for platen, som også har mottatt strålende kritikker i en rekke land.

Akkordeonisten Spasiuk er i dag en av de største formidlerne av Chamamé-tradisjonen, en nord-argentinsk musikkform som blander spanske, afrikanske og guarani-tradisjoner. Den var lenge uglesett, men gjennom musikere som Spasiuk opplever den ny anseelse. Argentinske myndigheter foreslo i 2018 at musikkformen skulle bli inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Spasiuks familie har ukrainsk bakgrunn. I musikken hans understrekes koblingene til polka og andre østeuropeiske musikktradisjoner man også kan finne i chamamé-musikken.

Gitarist og komponist Per Einar Watle har på sin side spesialisert seg i string-swing og latinamerikansk folkemusikk. Han er kjent for det norske publikum blant annet gjennom prosjekter som Salto Mortale og musikken i TV-serien Neste sommer. Under Oslo World i 2019 fremførte de musikken fra Hielo Azul Tierra Roja for første gang.

På konserten møter vi Spasiuk og Watle sammen med band. Her finner vi Changos faste perkusjonist/gitarist Marcos Villalba, samt Kenneth Ekornes på perkusjon, Steinar Raknes på bass og folkesanger Anne Gravir Klykken.

Billettpriser:
Ordinær: 275  

  • Last Updated: 22.05.2022
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

ti. 1. november 2022 20:00 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Skien World: Chango Spasiuk & Per Einar Watle
Your Recently Viewed Pages