Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark SKIEN

Skiens Kunstforening - Ellen Karin Mæhlum/Icescapes II

  • Foajeen i Ibsenhuset , Lundegt. 6, Skien
  • 6. november 2021 - 11. desember 2021
  • (4 Upcoming Dates)
Overview

Utstillingen Icescapes II av billedkunstner og grafiker Ellen Karin Mæhlum er et resultat av hennes mange arbeidsreiser til Svalbard og Grønland. Naturen i Arktis er sårbar og klimaendringene der er dramatiske. Arktis varmes opp mer enn dobbelt så raskt som resten av verden, og ifølge forskere er sommerisen om noen tiår helt borte. Smelting av breer og sjøis i Arktis, permafrost som tiner, hetebølge og skogbranner i Sibir henger sammen og skyldes den ekstreme oppvarmingen i nord.

I 2018/2019 ble Mæhlum invitert av The Queen Sonja Print Award (QSPA) til et residensopphold på Artica Svalbards grafikkverksted i Longyearbyen. Temaet for hennes arbeidet der ble nettopp is og issmelting i Arktis.

«Å få oppleve skjønnheten, kraften og i islandskapene er overveldende. Isen endrer seg kontinuerlig på grunn av strømninger, avsmeltning og lysforhold. Det er få som får oppleve disse ugjestmilde og nokså utilgjengelige Arktiske områdene.

I utstillingen Icescapes II ønsker jeg å vise bruddstykker og glimt fra disse skjøre, unike og viktige polområdene. Jeg er interessert i om motivene gjennom den grafiske prosessen kan gi rom for nysgjerrighet og refleksjon over de dramatiske endringene som foregår i Arktis, og hva de kan innebære for våre omgivelser, sier hun».


Isens ulike fysiske former – både i liten og stor målestokk – er motiv i utstillingen Icescapes II. Mæhlum har en utforskende holdning til grafikkens tekniske muligheter. Hun har eksperimentert, videreutviklet og tilført grafikken nye særegne og maleriske billeduttrykk. I Ibsenhuset presenterer hun nye monumentale arbeider på opptil 5 x 3 meter i tillegg til en serie etsninger i mindre formater.


Ellen Karin Mæhlum har vokst opp i Skien, men bor og jobber i Oslo. Utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB), Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO) og Kungl. Konsthögskolan (KKH) i Stockholm. Mæhlum har deltatt på en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Arbeidene er innkjøpt av flere offentlige institusjoner som bl.a. Nasjonalgalleriet og Museet for samtidskunst. Siden 2003 har Mæhlum hatt ulike samarbeidsprosjekt med forskere fra Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.
www.ellenkarin.no

 

  • Last Updated: 16.11.2021
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

on. 8. desember 2021 9:00 19:00

to. 9. desember 2021 9:00 19:00

fr. 10. desember 2021 9:00 19:00

lø. 11. desember 2021 12:00 15:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Skiens Kunstforening - Ellen Karin Mæhlum/Icescapes II
Your Recently Viewed Pages