Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

Skiens skolemusikk: Fra skjerm til scene

Overview

Torsdag 19. april kl 18.30
Priser Ordinær: 200,-|
Barn: 100,-


Skiens skolemusikk inviterer til sin årlige showkonsert. I år er det musikk hentet fra film-, teater- og spillverdenen som skal fremføres.


Skiens skolemusikk holder et høyt nivå, og kan love mange musikalske høydepunkter.
Kveldens dirigenter er: Rolf Kittilsen og Birgitte Grong

Skiens skolemusikk

Skiens Skolemusikk, som består av hovedkorps, juniorkorps og to aspirantkorps, rekrutterer sine medlemmer fra fra Lunde barneskole, Bratsbergkleiva skole og Skauen kristne skole.
Korpset består av Hovedkorps, Juniorkorps og to Aspirantkorps og vi øver hver mandag i lokalene til Skien Kulturskole i Skien sentrum.

Historikk
Korpset ble stiftet 18. april 1947.Skiens Skolemusikk så dagens lys like etter den andre verdenskrigs slutt og har stiftelsesdato 18. april 1947 – i en periode hvor Norges og Skiens hverdag skulle gjenoppbygges. Skien var uten skolekorps. Seks personer tok det avgjørende skritt for å blåse liv i et skolekorps.
Fra 17. september 1945 og frem til den første fellesøvelsen og den offisielle stiftelsesdatoen 18. april 1947, la de nevnte personene grunnlaget for Skiens Skoles Guttemusikkorps, som korpsets første navn. Skien kommune bevilget penger, brukte instrumenter ble samlet inn og istandsatt, noter skaffet tilveie. Innstudering og opplæring ble startet.
Byens nystiftede skolekorps ble kledd med uniformer i samme stil som byens tidligere "gutter" nemlig i hvite uniformer med blå striper, blå lue og blått skjerf rundt livet. Allerede 17. mai samme år kunne korpset, med sine 16 medlemmer, glede publikum langs barnetogets rute. Et enormt arbeid var nedlagt. Ivrige gutter utbasunerte sine toner til Skiens befolkning. Byens eldste skolekorps var en realitet.

I 1955 var det overgang til blå uniformer, som korpset har beholdt siden, med enkelte detaljforandringer.
1957 var det korpsets første tur til Thisted i Danmark. Siden har det vært mange besøk både til Thisted og Thisted Garden har også hatt en del besøk i Skien. Deres første besøk var i 1961.
Det var først i 1964 at jenter ble tatt opp i korpset. Denne gledelige begivenheten var medvirkende til at korpset ved 20-års jubileet i 1967 registrerte det største antall musikanter i korpsets historie. Hele 95 medlemmer! Et korps i fremgang i de "glade" 60-årene.

Peer Gynt-salen
Dørene åpnes kl. 18.30

  • Last Updated: 05.01.2018
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

tors 19. april 2018 18:30 20:00

See All
Skiens skolemusikk: Fra skjerm til scene
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad