Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Destinasjon Hovden

Skredkurs med Frode Hallandvik

  • Hovdetun, Hovden i Setesdal
  • 37 93 93 70
  • 13. januar 2017 - 15. januar 2017
  •  /  19:00 to 21:00
  • (3 Upcoming Dates)
Overview

Bli med på et to dagers skredkurs og lær deg hvordan du finner den tryggeste linja med den beste snøen. Og Kurset tar for seg hvordan lese terrenget, hva er skredterreng, kjøremønster, kameratredning, skrevarsel og bruken av dette og hvilke faretegn du bør se etter

Book


Det trengs ingen forkunnskaper om skred for å delta på kurset. Om du har ingen eller litt erfaring vil dette kurset gjøre at du skal ta kunne lese terrenget, hva er skredterreng, kjøremønster, kameratredning, menneskelig tenkning og adferd, skredvarsel og bruken av dette og hvilke faretegn du bør se etter.

Dette kurset passer for toppturgåere og frikjører som ferdes i fjellheimen i den hensikt å kjøre ned. For at du skal fullt utbytte av kurset bør du jar normalt gode skiferdigheter, både oppover og nedover, og være vant til å være ute i fjellet på vinteren. Du bør også være i godt slag fysisk. 

Aktuelle emner på dette kurset: 
- Menneskelig tenkning og adferd
- Hva er skredterreng?
- Terrengkjennskap
- Terrengfeller
- Kjøremønster
- Kameratredning
- Skredvarsel og bruken av dette
- Faretegn

Utstyr:
- Ski/støvler/bindinger/staver som er egnet til å gå med
- Skifeller
- Sender/mottaker («skredsøker»)
- Spade
- Søkestang
- Kart og kartmappe
- Kompass
- Helningsvinkelmåler (Clinometer). Men får kjøpt kompass med klinometer, da har man begge deler i ett.
- Dagstursekk
- Godt med varme klær
- Termos

Om instruktør:
Frode Hallandvik, 44 år, bosatt i Bø i Telemark. Skilærere, Tindevegleder (IFMGA Mountain Guide) og Høgskolelektor. Er ansatt ved Høgskolen i Sørøst-Norge hvor jeg jobber med å utdanne vegledere i frilfutsliv. Er for tiden i forskningspermisjon og holder på med et doktorgradsprosjekt innenfor temaene beslutningsprosesser og adferd ved ferdsel i skredterreng. Jeg har periodevis jobbet fulltid i fjellet som tindevegleder (klatring, bre og ski), både gjennom eget firma og som innleid hos andre. Har jobbet med ski og snø fra tidlig 90-tall, og har holdt en rekke kurs innen dette feltet. Ferdsel i vinterfjellet er også en viktig del av veglederstudiet i friluftsliv ved Høgskolen og således en del av mitt daglige virke i vinterhalvåret.

Litteratur:
Lundberg Nes, Christer: Skikompis. Selja forlag, 2013

Program: 
Fredag:
Tid: kl 20.00 - 22.00 hos LAGG ski&kaffe. 
Denne økta har som mål å bli kjent, avklare forventninger og motivasjon, snakke litt om temaet mennesket og skred, ferdråd (planlegging av neste dag). Dette blir ikke en tung teoriøkt, men forhåpentligvis en god dialog.

Lørdag 
Tidspunkt: 09.00 - 16.00 (ute)

Lørdag møtes vi resepsjonen hos Destinasjon Hovden og kjører samlet til dagens topp. Gjennom turen går vi gjennom viktig elementer med det å bevege seg i fjellet, faresignaler, skredterreng og hvordan lese snølagene. Ta med ønsket niste, drikke og tøy tilpasset været. 

Dagen avsluttes med en felles økt, hvor vi reflekterer over dagens tur og en gjennomgang av viktige ting vi har lært. 

Søndag 
Tidspunkt: 09.00 - 16.00 (ute)
Søndag møtes vi resepsjonen hos Destinasjon Hovden og kjører samlet til dagens topp. Målet med dagen er å bruke det vi lærte på lørdag, hvordan planlegge en topptur og hvordan velge sikre linjer på veien ned. Vi bruker hele dagen ute, så ta med godt med mat og drikke.

Book

  • Last Updated: 28.10.2016
  • Source: Setesdal
Dates
fredag 13. januar 2017

lørdag 14. januar 2017

søndag 15. januar 2017

See All
Click to activate
Hovden i Setesdal, Norway
The latitude and longitude
59° 33' 36" N / 7° 21' 21" E
Skredkurs med Frode Hallandvik
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad