Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

SLOVENIAN PHILHARMONIC CHOIR - Helnattsvake (Rakhmaninov & Sommerro)

Mer info
-Vladimir Putin får ikke ta fra oss Rakhmaninov – ikke f*en!! Dette er verdensarv, musikk som forbinder oss med det gode i folk, sier Ragnar Rasmussen.

Dirigenten forklarer engasjert hvorfor det er helt naturlig å framføre Vesper (All-Night Vigil), et av den russiske komponistens fremste verk, også i 2024.

Åpningskonserten for Olavsfest 2024 i Nidarosdomen samler det mektige slovenske koret Slovenian Philharmonic Choir og Trondheims egne Nidaros Vokal. Begge kor under ledelse av Ragnar Rasmussen. På programmet står Rakhmaninovs All-Night Vigil, i tillegg blir det urpremiere av Henning Sommerros nye verk Helnattsvake.

-Det nye og det gamle møtes, og det nye framføres i rammen av det gamle. Litt av poenget er å knytte gårsdagen til i dag, og bygge noe som ser framover gjennom å aktualisere begge verkene og skape en ettertanke publikum kan ta med seg ut i sommernatta, sier Rasmussen.

Rakhmaninovs verk består av 15 tidebønn-satser, som på denne konserten kommenteres og kompletteres av Henning Sommerros musikk. Sommerros Helnattsvake består av fem satser som framføres enkeltvis etter hver 3. sats av Rakhmaninovs verk. De to korene vil synge to satser sammen – siste sats av Sommerros verk samt Vespers berømte Bogoroditse Devo (Ave Maria).

LES MER OM KONSERTEN HER:
https://olavsfest.no/arrangement/apningskonsert-slovenian-philharmonic-choir-helnattsvake/

Sist oppdatert: 06/14/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt