Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Folken - Storsalen

Sly & Robbie meet Nils Petter Molvaer featuring Eivind Aarset and Vladislav Delay

  • Løkkeveien 24, Stavanger
  • 9. november 2016 - 9. november 2016
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Stavanger Jazzforum presenterer:
NILS PETTER MOLVÆR trompet, elektronikk
SLY DUNBAR trommer
ROBBIE SHAKESPEARE bass
EIVIND AARSET gitar, elektronikk
VLADISLAV DELAY (eller Jan Bang) elektronikk

Jamaica møter Norden i et unikt samarbeid! Sly Dunbar og Robbie Shakespeare er sett på som reggaens beste og mest innovative rytmeseksjon. Sammen har de lånt ut rytmisk punch og nær telepatisk samspill til flere av de viktigste innspillingene i reggaehistorien – Bob Marley, Peter Tosh, Jimmy Cliff – så vel som et stort knippe egne album. Samspillet deres er verdsatt også utenfor Jamaica, noe som har ført til samarbeid med bl.a. Grace Jones, Black Uhuru, Bob Dylan og Herbie Hancock.

Trompetist, komponist og produsent Nils Petter Molvær tar jazz, ambient, elektronika og break beats, såvel som element fra hip hop, pop og rock, og kverner det hele sammen til et unikt og dramatisk lydlandskaps med høy intensitet. Med Khmer omdefinerte han jazzen i 1998 – siden den gang har han fortsatt å fornye både seg selv og elektronisk musikk.

Som en av landets mest etterspurte gitarister har Eivind Aarset bl.a. jobbet med Bill Laswell, Dhafer Youssef, Jon Hassell, Jan Garbarek, Paolo Fresu, Marilyn Mazur og Andy Sheppard. Som musiker har han en unik musikalsk visjon som blir absorbert og reflektert i alt han gjør, enten det er stille og intimt, eller sviende intenst. Debutplaten på Jazzland (som baserer seg på bestillingsverket «7» fra MaiJazz i -97ble omtalt i New York Times som «One of the best post-Miles electric jazz albums,» et kompliment som Aarset senere har både innfridd og overgått både i studio og på scenen.

Vladislav Delay er et av mange psevdonym for elektronicatrollmann Sasu Ripatti. Han har vært involvert i ambient, glitch, house og techno – og er kjent for ei organisk kjensle i musikken sammen med tunge basslinjer.
www.nilspettermolvaer.com Stavanger Jazzforum

  • Last Updated: 05.10.2016
  • Source: Region Stavanger
Dates
onsdag 9. november 2016

See All
Click to activate
Stavanger, Norway
The latitude and longitude
58° 58' 2" N / 5° 43' 39" E
Sly & Robbie meet Nils Petter Molvaer featuring Eivind Aarset and Vladislav Delay
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad