Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Ås kommune

SmakÅS

  • Skolevn. 1, Ås
  • 22. oktober 2016 - 22. oktober 2016
  •  /  10:00 to 16:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

SmakÅs strekker seg fra Ås stasjon til Vitenparken og på fire lokaliteter kan du oppleve Bondens marked og lokalmatprodusenter, mange aktiviteter knyttet til teknologi, smaksverksted, barnas bondegård og mye annet.
Ås kommune arrangerer SmakÅs sammen med NMBU, Vitenparken, UKA i Ås, Eik Ideverksted, Ås landbrukslag og Bondens marked.

- Det er første gang vi arrangerer SmakÅs, sier Elin Kollerud næringsrådgiver i kommunen og koordinator for arrangementet. - Vi har som mål å gjøre SmakÅs til Norges eneste mat- og teknologifestival med et fokus på bærekraftig utvikling.

- Kunnskap om mat og hvordan teknologi kan være med å gjøre matproduksjonen i Norge mer bærekraftig utgjør viktige fortrinn for Ås takket være forskningen i Campusmiljøene, sier hun.
- SmakÅs er en mulighet for å vise fram vår lokale matsektor og til stimulere til et tettere samarbeid mellom næringsutøvere og forskningen i Campusmiljøene.
Det har lenge vært et politisk ønske om å satse på næringsutvikling i Ås og denne høsten behandler politikerne Ås kommunes næringsstrategi 2016-2028. Å utnytte potensialet rundt Campus Ås er en sentral del av strategien. Matmarked og flere tilbud fra landbruket i Follo på områdene Inn på tunet, lokal mat, grønt reiseliv og gjerne økologisk produksjon står også på den politiske ønskelisten.

Også regionalt er det trykk på å få til gode samarbeidsrelasjoner for å fremme innovasjon og næringsutvikling. Follo-kommunene, Follorådet, Akershus fylkeskommune, NMBU, Nofima, NIBIO og Veterinærinstituttet slutter opp om Samarbeidsplattformen for næringsutvikling i regionen Follo. Plattformen skal gjøre regionen kjent for innovativt og konkurransedyktig næringsliv basert på utstrakt samarbeid mellom forskningsinstitusjoner, næringsliv og regionale myndigheter.

Vi ønsker at SmakÅs skal være en møteplass hvor vi i samarbeid kan skape et mangfoldig samarbeidsmiljø der kunnskap, forskning, kreativitet, kultur og innovasjon møtes. Har kan mange nye initiativ og muligheter fanges opp og gi nye byggesteiner for en spennende fremtid, avslutter Kollerud.

  • Last Updated: 22.09.2016
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Dates
lørdag 22. oktober 2016

See All
Click to activate
Ås, Norway
The latitude and longitude
59° 39' 48" N / 10° 47' 27" E
SmakÅS
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad