Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Haugalandet HAUGESUND

Solfrid Molland: HÅPETS KAPPE - tre hellige rom og en jord

  • Kulturkirken Skåre , Haugevegen 19B, Haugesund
  • +47 52809500
  • 17. april 2020
  •  /  20:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

HÅPETS KAPPE - tre hellige rom og en jord

Konserten består av tre lengre instrumentalkomposisjoner skrevet av Molland dedikert til en jødisk synagoge, en muslimsk moske og en kirke - henholdsvis Oslo Domkirke, Synagogen i Bergstien, og Moskeen Islamic Culture Centre på Grønland. I tillegg synger Molland tradisjonelle folkesanger sammen med sufisanger Aziz Kossai fra Marokko og fremfører Erik Hillestads nye gjendiktning av tekster om fred hentet fra tre religiøse tradisjoner. Ingvar Hovland har også bidratt med en sangtekst som hyller naturen. Musikalsk reflektere konserten musikalske strømninger i dagens Europa med et tonespråk i skjæringspunktet mellom norsk, arabisk, jødisk folkemusikk og vestlig klassisk kunstmusikk - det hele bundet sammen av improvisasjon.

Solfrid Molland

Molland er sanger, pianist og komponist og har utgitt fire album ved Kirkelig Kulturverksted med egen musikk. Albumet Håpets kappe er en videreføring av forrige utgivelse Forvandling (2016) som hyllet naturen. Prosjektene hennes er bygd på en dyp kjærlighet til - og fordypning i den europeiske musikkulturen, fra det klassiske til gatemusikken. På alle album fremfører hun egne komposisjoner inspirert av ulike europeiske katedraler. I 2017 fikk hun Statens ettårige arbeidsstipend for å skape Håpets kappe ved å også komponere musikk til jødenes synagoge og muslimenes moske og samtidig fordype seg i arabisk og jødisk folkemusikk - en viktig del av den europeiske kulturarven. Molland er utdannet klassisk pianist ved Østlandets Musikkonservatorium, og har Storfag i musikk fra Universitetet i Oslo. I 2015 ble hun tildelt Oslo Bys Kunstnerpris.

  • Last Updated: 29.01.2020
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

fr. 17. april 2020 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Solfrid Molland: HÅPETS KAPPE - tre hellige rom og en jord
Your Recently Viewed Pages