Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Solistkoret Ung

Overview

Festspillmusikeren har håndplukket både musikk og musikere til denne personlige konserten.

​I Håkonshallen opptrer årets festspillmusiker Lise Davidsen i en litt annen rolle enn vi er vant til å se henne i: Hun er programleder og vert for en konsert som viser deler av det som har formet henne som artist. Davidsen har selv satt sammen musikere og repertoar, og valgt fritt blant egne favoritter. Resultatet er et musikalsk spenn fra 1600-tallet og frem til vår tid.  

I dag er Davidsen velkjent som operasanger, men en av grunnene til at sopranen valgte å studere på Griegakademiet, var en fascinasjon for barokken og det sterke tidligmusikkmiljøet i Bergen. Konserten starter med nettopp barokkmusikk og Bachs Jesu meine Freude. I fjor gjorde Davidsen kjempesuksess med Griegs sanger, og bergenskomponisten er representert med to av sine salmer, sammen med korverk av Olivier Messiaen og et verk av en komponist i starten av sin karriere.  

På scenen står Solistkoret Ung, Det Norske Solistkors program for å skape en ny generasjon av ensemblesangere. Lise Davidsen var selv medlem av Solistkoret i mange år, og koret har betydd svært mye for henne personlig og profesjonelt. Dirigent er Solistkorets kritikerroste kunstneriske leder, Grete Pedersen, og på Bachs verk får sangerne følge av cello, kontrabass og Griegakademiets Hans Knut Sveen på orgel.

Foto: Bård Gundersen

  • Last Updated: 30.03.2023
  • Source: Visit Bergen
Dates

lø. 27. mai 2023 19:30 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Solistkoret Ung
Your Recently Viewed Pages