Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

SOLOKONSERT MED HANS HULBÆKMO " TILFELDIG NÆPE"

Mer info

Det er stor stas å invitere til solokonsert på TØYsentralen og Tolga med selveste Hans Hulbækmo, Tolging!!

Hans Hulbækmo, en drivende kraft i gruppene Moskus, Skadedyr, Flukten og Reolo, samt kjent fra band som Atomic, Hanna Paulsberg Concept, Broen og Hulbækmo & Jacobsen Familieorkester.
Han har nå gitt ut sitt første soloalbum – «Tilfeldig Næpe». som nå er nominert til Edvard-prisen i klassa "Utfordrer"

Hulbækmo ble født inn i en musikalsk familie med mor Tone Hulbækmo og far Hans Fredrik Jacobsen - musikere særlig aktive innen folkemusikken. Hans og broren Alf ble tidlig tatt med på turnéer rundt omkring i verden. Oppveksten har formet hans identitet som musiker og har gjort musikk til en naturlig del av hverdagen. Hans allsidige musikalitet gjør det like naturlig for ham å uttrykke seg gjennom trommesettet som gjennom andre instrumenter.
På "Tilfeldig Næpe" utforsker han en rekke forskjellige instrumenter som danner et «utvidet trommesett».
Gjennom albumet blir lytteren introdusert for Hulbækmos lidenskap for dadaisme og europeisk improvisasjonsmusikk, samtidig som han finner inspirasjon i det hverdagslige og i norsk tradisjons- og bruksmusikk. Hvert spor er improvisert og viser frem hans unike musikalitet, sterkt karakteristiske spillestil og evne til spontan komponering.

For Hulbækmo er den umiddelbare følelsen lytteren får når de hører albumet av stor betydning. Han ønsker at mottakeren skal kunne føle på musikken instinktivt:
«Jeg har valgt musikken ut ifra en distinkt kroppslig følelse, og valgt bort de strekkene hvor jeg følte intellektet ble koblet inn i for stor grad».

Albumet, som ble påbegynt i 2019, er et resultat av innspillinger på flere ulike steder. Hulbækmo forteller:
- For meg er musikk en naturlig del av tilværelsen, og den kan oppstå hvor som helst. Noen spor ble innspilt i studio, mens andre kun ble fanget opp av en enkel taleopptaker på en iPad. En del av sporene har flere lag oppå hverandre, noe som bidrar til å skape et særpreget resultat.

Musikken er bearbeidet i samarbeid med Magnus Nergaard på Flerbruket på Hemnes og i Øra studio i Trondheim med Kyrre Laastad, begge betydelige bidragsytere som har satt sitt preg på musikken. «Tilfeldig Næpe» ble endelig fullført etter tre inspirerte dager i Berlin i november 2022.

Kjærligheten til samspillet, improvisasjon i fellesskap og det sosiale aspektet ved musikk, har alltid stått sentralt for Hulbækmo. På hans første soloalbum har han funnet måter å spille med eller mot seg selv, både i den spontante skapningen, men også i prosessen med å sette sammen albumet til en helhet. I lengre perioder spiller han flere ulike instrumenter samtidig. Dette er en ramme som skaper både muligheter og begrensninger.

Hjertelig velkommen til en musikalsk opplevelse hvor Hans Hulbækmo trekker lytteren inn i sin kreative verden, en verden full av tilfeldigheter og spennende komposisjoner.

Inngang kr 200,- vipps ved døra
Salg av forfriskninger
Galleri TØYsentralen

Sist oppdatert: 07/06/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt