Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Sommer på Egge museum

Mer info

Opplev levende historie i gode og lekne omgivelser!

Sommeren på Egge Museum er en unik opplevelse i et historisk miljø. Bli med på en reise tilbake til 1800-tallet på en gård med flere autentiske bygninger, hver med sin egen funksjon. Barna vil elske å hilse på gårdsdyr som sauer, griser og høns. Gjennom sommeren arrangerer vi spennende aktiviteter for hele familien på tunet, og det er også større arrangementer å glede seg til. Når regnet øser ned, kan du finne ly og kos i den hyggelige kaféen i publikumsbygget. Her finner du lesestoff, spill og en egen lekekrok. Publikumsbygget er også tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner, slik at alle kan nyte opplevelsen.

I 2024 har vi spennende arrangementer, inkludert st.Hans, vikingdag med vikingaktiviteter, fargerikt verksted i kafeene, plantefarging av garn, Barnas dager og spesielt program under Landskytterstevnet 20. 25.7.

Dyrene på museet er en viktig del av opplevelsen. Vi har et variert utvalg, inkludert utgangarsau (steinaldersau), høns, griser og kaniner. Disse dyrene gir en autentisk atmosfære og skaper en levende historieopplevelse. I sommersesongen får vi også hjelp fra shetlandsponnier og dalasau som hjelper oss med kulturlandskapspleie ved å beite på områder med gravhauger og andre steder.

I tillegg tilbyr vi flere spennende utstillinger. Utforsk utstillingen "Steinkjer - portretter av en by", der du kan oppleve en gate fra gamle dagers Steinkjer slik den så ut på 1900-tallet. Her finner du også en nostalgisk barnas krambod der barna kan leke butikk. En annen utstilling, "TRAKTOR", tar deg med på en reise gjennom traktorens betydning og utvikling i landbruket. Her finner du også en lekekrok som garantert vil glede små og store traktorfrelste. Bli også med på Traktorrebus.

I sommerutstillingen for 2024 "Opp av jorda - arkeologiske funn i Eggeområdet" hvor du kan lære om funn som har dukket opp i vårt nærområde..

I år hav vi vandringer som du kan være med (inngår i inngangsprisen):
Hver lørdag og søndag kl 13:00 kan du være med på kulturhistorisk vandring på Eggevammen (oppmøte på tunet).
Hver torsdag kl 13:00 fra 2.6 - 1.8 kan du bli med på arkeologisk vandring med oppmøte ved Egge kirke.

Ta også turen innom Egge kirke, som er åpen hver søndag i sommersesongen. Utforsk gravhaugene på Eggevammen, som har en spennende historie og inneholder utrolige funn. Her kan du også oppleve restene av Egge gård, et høvdingsete med tusenårig historie. Gården har en storgårdshage med en fantastisk utsikt mot byen. Utforsk Sigridstien, oppkalt etter vikingkvinnen Sigrid, som tar deg med på en reise gjennom historiske gravhauger og ned til friluftsmuseet.

Egge Museum ligger kun en kort kjøretur fra Steinkjer sentrum, og er også innenfor gang- og sykkelavstand. I sommersesongen har vi åpent fra tirsdag til søndag fra 11:00 til 15:00. Voksenbillett koster 100 kroner, mens barn (opptil 18 år) har gratis inngang. Vi arrangerer også spesielle arrangementer med egne priser.

HEIM på Steinkjer Kulturhus
HEIM er Egge museums arena på Steinkjer Kulturhus
Steinkjer og Innherred har en stor forekomst av arkeologiske funn. Nå er det mulig å se mange av funnene her på Steinkjer. Lær hvordan mennesket har levd i landskapet, og hvordan landskapet påvirker oss.
Ny utstilling åpner 15. juni.

Besøk hjemmesiden vår på eggemuseum.no eller følg oss på Facebook for mer informasjon og oppdateringer. Bli med oss på en uforglemmelig opplevelse av levende historie i herlige og lekne omgivelser!


Sist oppdatert: 06/07/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt