Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

SOMMERUTSTILLING "JORDVENDT "

Mer info

JULI 2024
Utstillingsperiode 13 – 28 juli 2024
Åpning lørdag 13 juli kl 14.00

«JORDVENDT»

Gry Hege Johansen – tegning / tempera
Anna Widén – skulptur
Toril Rygh – kollasj / skulptur

I årets sommerutstilling "JORDVENDT" , står naturen sentral som en kunstnerisk inspirasjonskilde. Publikum vil møte et mangfold av kunstneriske uttrykk. Anna Widén jobber primært med skulptur, Toril Rygh med skulptur og kollasj, og Gry Hege Johansen med tegning og tempera.

Kunstnerne har alle et sterkt forhold til dyr og natur, og gjennom sine verk viser kunstnerne noe av det store mangfoldet som naturen har å by på, og hvordan de har dyrket hvert sitt personlige forhold til naturen. Deres erfaring og kunstneriske blikk åpner for en sanselig erkjennelse og en verdsettelse av biologisk mangfold og økologi.
I vår menneskeskapte sivilisasjon har vi lenge antatt at det bare er mennesker som snakker. Demping av lydene fra naturen har blitt en sentral del av vår moderne kultur. I det kunstneriske arbeidet lytter kunstneren til stemmene over og under bakken, og er på leting etter forbindelsene mellom alt levende.
Ved å løfte frem betraktninger og ulike former for kommunikasjon på tvers av arter ønsker kunstnerne å rette oppmerksomheten mot de usynlige forbindelsene som vår tids mangler.
Gjennom sine arbeider formidler kunstnerne Gry Hege Johansen, Toril Rygh og Anna Widén sammenhenger mellom mennesket, naturen og kulturen som en levende organisme.

Utstillingene åpner for undring både når det gjelder natur og kunstbegrepet.

Åpningstale ved kommunal sjef i Tolga, Frode Fossbakken
Musikalsk innslag med musikere Eli Storbekken og Hege Rimestad

KUNSTNERSAMTALE SØNDAG 14. juli kl 14:00
Dagen etter utstillingsåpning møter vi Gry Hege Johansen og Toril Rygh i en samtale med forfatter og økobonde Helge Christie om tematikken i utstillingen, natur, økologi, og verdier knyttet til biologisk og økologisk mangfold. Helge Christie er fra Hodalen i Tolga. Han har en omfattende bokproduksjon bak seg, snart 20 i tallet om blant annet mat, klima, økologi og lederskap og kommunikasjon.

VI ØNSKER VARMT VELKOMMEN

Sist oppdatert: 07/03/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt