VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet TOLGA

SOMMERUTSTILLINGEN

  • Galleri TØYsentralen Brugata 35 2540 Tolga, Tolga
  • +47 93031365
  • 15. juli 2021 - 1. august 2021
  • (7 Upcoming Dates)
Overview

Galleri TØYsentralen på har den glede å invitere til sommerutstilling med tre unge lokale kunstnere Esther Breslin, Marius Reed og Torstein Straalberg Mills.

Utstillingen viser arbeider i ulike teknikker og materialitet, men med tematiske fellestrekk, og kommer til uttrykk i alt fra tradisjonelt maleri, mixed media, tegning, graffiti og objekter.
Esther Breslin og Marius Reed er bosatt på Tylldalen og viktige kunstnere i Tynset kommune i dag. I tillegg til å jobbe med egne verk, tilbyr ulike kurs og workshops i det gamle ærverdige huset Rambu på Tynset. Torstein Straalberg Mills ble født i London, England, og er delvis oppvokst i Norge, og har tilknytning til Alvdal da hans familie bor der og han selv har bodd i regionen i perioder.

ESTHER BRESLIN ble født i Dublin i 1987. Hun ble uteksaminert fra National College of Art and Design i 2011 med en BA Honours in Fine Art - Printmaking. Hun har mottatt Printmaker's Gallery Purchase award og graduate award fra Graphic Studio Dublin. Deretter ble hun medlem av dette studioet frem til 2013, da hun flyttet til Norge. I dag bor og arbeider hun i Tynset. Hun er medlem av Norske Grafikere, Norske Billedkunstnere og The Watercolour Society of Ireland. Esthers arbeid er preget av hennes store interesse for naturen og for miljøet. Hun er spesielt opptatt av naturen som en visuell komponist og hvordan den som synsopplevelse påvirker oss. Hun utforsker organiske fraktale mønster i naturen, og betrakter dem som både en fysisk og symbolsk representasjon av miljøet; som et stort nettverk av organiske ting som arbeider sammen på harmonisk vis.

Hun anvender tradisjonelle teknikker innen billedskapning, som maling og grafikk. Og hun kombinerer utradisjonelle materialer inn i disse mediumene. Treverk dukker stadig oftere opp i hennes arbeider, som et symbol på menneskelig bosetning? Esther er opptatt av de forskjellige måtene vi manipulerer naturlige ressurser for å tilpasse dem våre spesialiserte behov, og hvordan dette forstyrrer, endrer og begrenser materialets funksjon og utseende. Arbeidet hennes synliggjør kontrastene mellom det organiske og det menneskeskapte. Det ber om en revurdering av den holdning vi mennesker har ovenfor naturen, samtidig som det feirer naturens utrolige skaperevne, og de positive innvirkningene det har på oss.
www.estherbreslin.com

MARIUS REED er utdannet i Bergen National Academy of the Arts. BA Grafikk, og KROT Kunstfagskole, Trondheim. Reed er opptatt av det praktiske og fysiske utformingen av kunst. Håndverk er noe han føler er mest personlig givende. Arbeidet er fokusert rundt grundig bevisst utforming og detaljer. Uttrykket Reed ønsker å formidle i sine arbeider dreier seg som oftest om det han kaller «The Fabric of Life» altså formene og teksturene av levende organismer, men i en abstrahert form og med personlig estetikk.

TORSTEIN STRAALBERG MILLS erutdannet i Bergen og har siden 2005 samarbeidet med kunstnere fra ulike kreative miljøer innen gatekunst, graffiti, og design. Offentlige utsmykninger og bestillingsverk for festivaler har bidratt til å forme kunstnerens visuelle uttrykk. Den nåværende visuelle uttrykksformen til Mills er basert på utforskning av forskjellige kreative kulturer. Inspirasjon fra gatekunst førte han dypere inn i graffiti hvor det å male for frihånd ble en større form for kommunikasjon. Bruken av ulike medier som foto, grafikk og video står sentralt i hans arbeider.


LIVE MALERI I BRUGATA
Under Olsok i Tolga kan du oppleve "live maleri i Brugata, onsdag den 28. juli fra klokken 12.00 til 16.00.
Et malestunt, ispedd samtaler og kommunikasjon med publikum, skal de tre lokale kunstnerne, Esther Breslin, Marius Reed og Torstein Straalberg Mills, med egne penselstrøk, trylle fram motiver på store lerreter utenfor galleri TØYsentral hvor de for tiden stiller ut sine arbeider.
Dette malestunet gjør de fordi de er opptatt av å synliggjøre kunstnerens skapende prosess, og av å bygge bru mellom atelieret og galleriet gjennom at publikum får et intimt innblikk i kunstnerens arbeidsmetoder.

Hjertelig velkommen til sommerutstilling.

  • Last Updated: 30.06.2021
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

ma. 26. juli 2021 11:00 16:00

ti. 27. juli 2021 11:00 16:00

on. 28. juli 2021 11:00 16:00

to. 29. juli 2021 11:00 16:00

fr. 30. juli 2021 11:00 16:00

lø. 31. juli 2021 11:00 16:00

sø. 1. august 2021 12:00 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
SOMMERUTSTILLINGEN
Your Recently Viewed Pages