VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken MARKER

SOOTmarkedet, Ørje Brug

Overview

Velkommen til årets SOOTmarked! Åpent for alle. Både for deg med og uten billett til spelet. 

24. juni - 3 juli 2022 er det igjen SOOTspel i Ørje sluseamfi og i forbindelse med forestillingene arrangeres SOOTmarkedet på brugsområdet ved Ørje Brug.

Sett av god tid før spelet, og opplev den gode markedsstemningen på SOOTmarkedet. Ved brugsområdet på Ørje Brug er det i forkant av alle forestillingene et salgsmarked med yrende folkeliv og spennende utstillere med lokale produkter. Kanskje du finner en hyggelig gave å kjøpe med hjem?

I matserveringen får du kjøp SOOTmatbokser med nydelig lokal mat fra regionens produsenter. På markedet blir det i tillegg muligheter for å kjøpe deilige fløtærkarameller, Fløtærvafler, kanelboller og pikekyss for å nevne noe. Ørje Kaffebrenneri sørger for den gode kaffeopplevelsen. Vi har også barservering med alle rettigheter.

Slå deg ned ved et av bordene og nyt ettermiddagen. Markedet er åpent for alle. Både for deg med og uten billett til spelet. Markedet åpnet to timer før forestillingen starter.

Kom tidlig og opplev god, gammeldags markedsstemning! 
Markedet er åpent for alle. Både for deg med og uten billett til spelet. 

VELKOMMEN!

 

 

Hvem var Engebret Soot?
Ingen mann har hatt så stor betydning for vårt distrikt som Engebret Soot. Men han var ikke bare en lokal størrelse. Av forfatteren Jonas Lie ble han og Ole Bull omtalt som det århundrets to store naturgenier. Fortsatt vet vel de aller fleste hvem Ole Bull var, men hvem kjenner i dag til Engebret Soot?

Soot var en husmannssønn, som med, inspirasjon i en gammel fysikkbok, finneblod i årene, mytologisk sjarme og en enorm arbeidsevne;
tilslutt blir grunnleggeren av hele Haldenkanalen. Han var en kapasitet i ord, handling og idérikdom. Sterke menneskelige følelser, enormt pågangsmot, høyreist, uredd, musikalsk; men også impulsiv, temperamentsfull og egenrådig.

Soot Spelet forteller historien om mannen, og menneskene rundt ham. «Slusespillet om Engebret Soot» ble originalt skrevet av Ole Karsten Andersen i 1986 og har siden blitt fremført ved ulike anledninger. Nåværende stykke er bearbeidet og utvidet av Anneli Sollie. 
Nyskrevet musikk av Henning Kvitnes.

 

  • Last Updated: 17.02.2021
  • Source: Visit Indre Østfold
Dates

fr. 24. juni 2022

lø. 25. juni 2022

sø. 26. juni 2022

ma. 27. juni 2022

ti. 28. juni 2022

on. 29. juni 2022

to. 30. juni 2022

fr. 1. juli 2022

lø. 2. juli 2022

sø. 3. juli 2022

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
SOOTmarkedet, Ørje Brug
Your Recently Viewed Pages