Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

SOUTHLAND TALES - 7/8 KL. 20:00

Regi: Richard Kelly. USA, 2007. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 2t 25min. Aldersgrense: 15 år.

Stjernespekket dystopisk svart komedie 

Filmen er en kommentar til hvordan både underholdningsindustrien og militæret fungerer. Eventuelt ikke fungerer. Under en tre dager lang hetebølge rett før en stor 4. juli-feiring møter disse tre hverandre: en action-skuespiller med hukommelsestap, en pornostjerne som utvikler sitt eget reality-TV-prosjekt og en politimann som er på sporet av en omfattende konspirasjon.

«Den vanskelige andre filmen» til Kelly hadde premiere i Cannes, men ble på langt nær like godt mottatt som hans første film, Donnie Darko (2001). Det skal sies at David Lynch sin film Twin Peaks: Fire Walk With Me (som vi også viser) heller ikke ble godt mottatt da den kom ut, men nå anses som et mesterverk. På tross av blandet kritikk, har Southland Tales nå fått kultstatus. Er det på tide å revurdere Kellys ultra-ambisiøse science fiction-komedie-thriller?

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/15/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt