Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Spelemann: Samtale med Odd Nordstoga og Mona B. Riise

Mer info

Med Odd Nordstoga og Mona B Riise

«Eg håpar det blir ei bokom ein spelemann, for det synest eg erein fin ting å vera. Å, kunne eg vera einspelemann!»

Odd Nordstoga er ein av Noregs mest folkekjære artistar. I boka Spelemann fortel han si eiga historie. Velkommen til boksamtale med musikalske innslag mellom Odd Nordstoga og Mona B. Riise.

«Eg har bestemt meg for å legge altskamvit til sides og fylgje meg sjølv medtastatur. Eit slags reality show på papirblir det vel. Eg skal hente fram minnefrå stadene mine, frå vegane mine ogfolket mitt, for det er dei som ligg mellomlinjene i musikken min. Fortelje frambaklandet til songane mine. Det er det egskal prøve på.»

Odd Nordstoga (f. 1972) er ein av Noregs mest folkekjære artistar, kjend for songar som «Bestevenn», «Kveldssong for deg og meg» og «Ein farfar i livet». Nordstoga kjem frå Vinje i Telemark og slo igjennom med soloalbumet Luring i 2004. I løpet av ein karriere på over 20 år har han gitt ut 18 plater, vunne fleire spellemannsprisar, samarbeidd med artistar som Ingebjørg Bratland og Sissel Kyrkjebø og fylt både ungdomshus over heile landet og Operaen i Oslo.

Mona B. Riise (f. 1972) er journalist og programleiar på TV og radio. Ho er utdanna frå Universitet i Oslo, med litteratur, medier og kommunikasjon i fagkrinsen. Ho har lang fartstid som reportar og programleier for musikk og kulturprogram på NRK, blant anna i Lydverket.

130/60,– (stud./honnør).

Foto: Agnete Brun og Kristin Svorte


    
    

Sist oppdatert: 07/11/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt