Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Spelet om Heilag Olav 2024

Mer info

«Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030.

Forestillinger i 2024:
Tor. 25. juli kl. 19:00
Lør. 27. juli kl. 19:00
Søn. 28. juli kl. 19:00
Man. 29. juli kl 19:00

Billetter kjøper du her!

l spelet opplever vi livet på en gård i Verdal kvelden før og natta til 29. juli 1030. Storpolitikk griper inn i dagliglivet, tro møter tvil, det mest sårbare enkeltindividet møter kongen. Hvordan reagerer mennesker på forestående krig og pålegg om å forkaste egne verdier og egen kultur? Fortfatter Olav Gullvåg og komponist Paul Okkenhaug har skapt en teatertorestilling der vi kommer tett på disse spørsmålene som er høyst aktuelle også i dag.

«Spelet om Heilag Olav» blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. Etter Olavs fall stilles det ikke lenger spørsmål ved Norge som rike. Konsekvensene etter 1030 er av en slik art at vi skal feire nasjonaljubileum i 2030 – Norge i tusen år.
På den storslåtte friluftscenen levendegjøres en av de viktigste enkelthendelsene i norsk historie av ca. 200 aktører på scenen! Her er profesjonelle skuespillere og musikere i samspill med dyktige amatører og engasjerte frivillige. Peer Perez Øian kommer tilbake med regi. Det blir mektig orkestermusikk og olsokkor, og en scene koreografi som ikke kan formidles med ord!

Til nå har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater. Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen. Velkommen til Spelet om Heilag Olav, «Alle spels mor» som siden 1954 har hatt et magisk grep om publikum.

Spilles på utendørsamfiet på Stiklestad, 3 km. fra Verdal sentrum.
Amfiet har 2 priskategorier og har sitteplasser til vel 5.000 tilskuere.
Forestillingen varer ca. 2 timer uten pause.
Hunder ikke tillatt.

BILLETTER
Billetter kan kjøpes på https://stiklestad.no/spelet-om-heilag-olav/ og i resepsjonen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (kl. 08 – 22). For grupper på flere enn 15 stk. ta gjerne kontakt med Stiklestad Nasjonale Kultursenter på tel. 74 04 42 00 eller e-post stiklestad@snk.no. Billetter med Stiklestadkort-rabatt kan kun kjøpes/bestilles via Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

INFO
Opplev også Vikingsommer på Stiklestad og festivalen Olsokdagene på Stiklestad under ditt besøk i sommer! Les mer på https://stiklestad.no/

Restaurant Skalden på Scandic Stiklestad er også åpen! Kombiner besøket med en bedre middag, kaffesup eller softis i ute i sola. Og trenger du overnatting ifm. ditt besøk her på Stiklestad book gjerne hotellrom på Scandic Stiklestad https://bit.ly/3Ey8MAq eller ta kontakt med https://visitinnherred.com/ om overnatting på Verdal, Inderøy, Levanger og Steinkjer samt informasjon om regionen Innherred og Trøndelag.

Spelet om Heilag Olav: Historiefortelling, teater, tradisjon og nyskaping – opplevelse og engasjement! Velkommen til Stiklestad

Sist oppdatert: 03/06/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt