Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Spring du fela

Mer info

"Spring du fela mi, snøggare enn tørsten,

om du ikkje vil verta pant for brennevinet" (frå Spissrotmarsj på Spring du fela)

Vi håper at fela til Mari Skeie Ljones ikkje er bortpanta torsdag 25. juli, for da blir det musikk og sang i Stenfjøset, og fela blir det bruk for! Mari Skeie Ljones, Camilla Granlien, Olav Christer Rossebø og Jo Fougner Skaansar vil da dele "Spring du fela" med publikum, "et prosjekt som fortjener å bli kalt en merkestein i nyere norsk folkemusikk" P.J Henriksbø, GD.

Slik skreiv Tor Hammerø i Nettavisen om "Spring du fela" da plata og boka kom ut:

"Mari Skeie Ljones har sammen med gode venner laga noe som likner mistenkelig på et praktverk der «ny» folkemusikk og ei bok med historie og nye dikt er en del av presangen.

De knappe 40 minuttene med musikk - 13 låter - er så mye mer enn det. Skeie Ljones har nemlig gått tilbake i historia og funnet ut av bakgrunnen og historia til både lokale spellemenn* fra hennes hjemtrakter i Gudbrandsdalen og noen fra Hardanger der store deler av røttene hennes også befinner seg.


I den nydelige boka som følger cd- en, eller er det omvendt?, får vi korte biografier om hver av de 13. Skeie Ljones har så kontakta seks lyrikere som har studert spellemennene på mange slags vis og så skrevet dikt til, for og om dem. Dikta finnes også i boka. Deretter har enten Skeie Ljones eller den framifrå vokalisten Camilla Granlien skrevet ny musikk til diktene - musikk som både tar vare på folkemusikktradisjonen og som samtidig skuer framover.

Når de to så har alliert seg med strengeleikeren, ofte gitar, Olav Christer Rossebø og bassist i mesterklasse, nesten uansett sjanger, Jo Fougner Skaansar, så blir vi invitert med inn i et landskap der folkemusikk møter en flott visetradisjon. På det viset har Mari Skeie Ljones og Camilla Granlien skapt noe som er viktig for nåtid og ikke minst framtid. Storveies - intet mindre"

* Ei lita retting: Historiane er knytt til både folkemusikere og -dansere.

Oppi Eidsvola har to musikarar øvd i saman; Julie Skogsrud Jordet og Katja Riis Eilertsen er ein duo som spelar og syng både norsk, svensk og amerikansk folkemusikk.
Katja har budd mange år i Sverige og spela svensk folkemusikk, medan Julie har voksi opp med sangtradisjon frå Øvre Hallingdal. Etter "Spring du fela" spelar Katja dansemusikk som pols, reinlender og vals på fela og Julie er med på trekkspell på nokre av dei.
Omtrent ein time etter "Spring du fela" blir det anledning til å svinge seg etter tonene til Julie og Katja.

Kulturdirektoratet og Tolga kommune støttar arrangementet.
Dørene opnar kl. 18.30. Konserten tek til kl. 19.30
Inngang 250, under 18 år 100 kr, kontant, Vipps og med kort
Forhåndsbetal gjerne på Vipps #821598 inntil 23. juli, og si navnet ditt nå du kjem, så går det fortare ved inngangen.
Salg av drikke

Tilfeldigheitane ville ha det til at Mari og Camilla har dobbeltoppdrag på Tolga denne gongen, for på fredag har dei saman med Alf Hulbækmo "Gjendine og Jørgine" på Malmplassen! Begge er verdt å få med seg!

Sist oppdatert: 06/27/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt