VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

SSO: Anders Hillborg

Overview

Nytt orkester, nye solister og helt ny by. Den svenske komponisten Anders Hillborg har store forventninger til sitt aller første Stavanger-besøk.

Nytt orkester, nye solister og helt ny by. Den svenske komponisten Anders Hillborg har store forventninger til sitt aller første Stavanger-besøk.

Anders Hillborg er Composer-in-Residence hos Stavanger Symfoniorkester i sesongen 20-21. Over to konserter i mars skal i alt fem av komponistens verk fra de siste tre tiårene fremføres.

Liquid Marble (1994), Dreaming River (1998), Peacock Tales (1998), Lontana in Sonno (2002), i tillegg til en nyskreven cellokonsert skrevet til den fransk-tyske cellisten Nicolas Altstaedt, et verk som får skandinavisk premiere i Stavanger konserthus senere i mars. Sammen danner de et portrett av en versatil, eklektisk og nysgjerrig kunstner.

Våren 2021 blir første gangen Hillborg besøker Stavanger, et opphold han ser frem til. Ikke minst er han spent på å skulle jobbe med mezzosopran Marianne Beate Kielland for første gang – hun er solist i Lontana in Sonno.

– Jeg har hørt henne synge Purcell tidligere, det var fantastisk bra. Jeg har aldri vært i Stavanger og jeg har ekstremt høye forventninger! Jeg har hørt så mye fint om Stavanger Symfoniorkester. Det skal bli veldig, veldig gøy.

PROGRAM
Anders Hillborg (f. 1954):
Liquid Marble
Lontana in sonno for sopran og orkester
Kongsgaard Variations for string quartet (verdenspremiere)
Peacock Tales, Millenium version for klarinett og orkester

MEDVIRKENDE
Christian Karlsen, dirigent
Marianne Beate Kielland, sopran
Magnus Holmander, klarinett

VARIGHET
1 time og 30 minutter, inkludert pause.


Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og holde avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her

ARRANGØR
Stavanger Symfoniorkester

  • Last Updated: 16.02.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 11. mars 2021 19:30 21:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
SSO: Anders Hillborg
Your Recently Viewed Pages