VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland STAVANGER

SSO: Bjergsted Brass Week og Rakhmaninovs Tredje

Overview

Før pause kommer i kveld messingblåserne til sin rett. Etter pause er det mest strykernes tur, i Rakhmaninovs 3. symfoni, som klinger, for å bruke et par floskler, elegisk og melankolsk.

Før pause kommer i kveld messingblåserne til sin rett. Etter pause er det mest strykernes tur, i Rakhmaninovs 3. symfoni, som klinger, for å bruke et par floskler, elegisk og melankolsk.

PROGRAM
Barokkmusikk for messingensemble
Aagaard-Nilsen: Dobbelkonsert for trompet, trombone, strykeorkester og perkusjon - Urfremføring
Rakhmaninov: Symfoni nr. 3

MEDVIRKENDE
Andris Poga, dirigent
Frank Braafhart, trompet
David Friedrich, trombone
Barocktrompeten Ensemble Berlin, medvirkende

VARIGHET
ca. 1 time og 50 minutter, inkludert pause.

Torstein Aagaard-Nilsen fortsetter konserten med messingblåsere i sentrum, med sin Dobbelkonsert for trompet, trombone, strykere og slagverk. Dette er en urfremførelse. Det som kanskje først slår en med verket, er at det har en tydelig rom-karakter, kanskje inspirert av en av hans favoritt-komponister, György Ligeti. I sine verk ellers er Aagaard-Nilsen både oppfinnsom og trekker musikken ut mot ekstremene.

Sergej Rakhmaninov var en fenomenal pianist. Han er da også mest kjent for sine tre første klaverkonserter og de mange klaverstykkene. Som symfoniker har han lenge vært dyrket i England; på kontinentet og her i landet har det tatt lengre tid. Hans symfonier blir som regel sett på som melankolske og depressive i uttrykket, eller som elegiske. Onde tunger påsto at det var filmmusikk uten film. Men det er mange slags krefter i de symfoniene som spilles oftere nå enn tidligere, nemlig nr. 2 og 3. Symfoni nr. 3 i a-moll tilhører hans senere verker, skrevet (i 1936) etter en lengre pause med komponering. Den er klarere enn nr. 2 i oppbygning og orkestrering, det er en større balanse her mellom ideer og gjennomføringen av dem. Symfonien har et ledetema som strekker seg som en rød tråd gjennom alle satsene. Et annet trekk som gir verket et enhetlig preg, er det fuge-aktige klimaks i sistesatsen som utgår fra åpningstemaet. Om den langsomme satsen, adagio, skal Rakhmaninov ha sagt: «Et sted forblir lukket for meg, og det er mitt hjem – Russland.»

ARRANGØR
Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Bjergsted Brass Week

  • Last Updated: 19.05.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 23. september 2021 19:30 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
SSO: Bjergsted Brass Week og Rakhmaninovs Tredje
Your Recently Viewed Pages