Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Støttekonsert for Ukraina

Mer info

Allerede to dager etter at krigen i Ukraina startet, ble en Rotaryklubb på Sørlandet kontaktet i en e-post med bønn om hjelp. Innsamlingen av medisinsk utstyr startet umiddelbart, og raskt ble klubber i hele Norge med på innsamlingen. Allerede etter få måneder ble medisinsk utstyr til en verdi av 3 millioner kroner sendt til de områdene i Ukraina hvor det behovet var størst.


Den samme høsten, ble landet utsatt for store ødeleggelser ved at infrastruktur og sykehus ble bombet. Rotary i Norge fortsatte derfor innsamlingen, og det ble sendt mer enn 500 generatorer til blant annet barnehager, bomberom, sykehus og eldresentre for å sikre kontinuerlig drift.


Rotary i Norge har samlet inn penger til 12 sivile mobile nødhjelpsklinikker, og den 13 er allerede på vei. En klinikk koster ca. 450 000 kroner. De sivile nødhjelpsklinikkene skal plasseres i frontnære områder, der helsehjelp ikke lengre er tilgjengelig. Klinikkene betjenes av Ukrainske leger og sykepersonell. Hver klinikk er innredet med medisinsk-, kirurgisk- og tannlegeutstyr, og de kan ta imot tre pasienter samtidig. Klinikkene er også utstyrt med vannrenseanlegg og generator.


Målet Rotary i Norge har nå er å skaffe penger til 100 mobile nødhjelpsklinikker innen sommeren 2024. For å bidra til dette blir det organisert en konsertturné med bandura gruppen Dzvinha fra Lviv i perioden 5.-18. april. Orkesteret består av 25 musikere som har banduraen som felles interesse, og musikken spiller en viktig rolle og er et våpen for et fritt Ukraina.


Orkesteret vil spille ukrainske frigjøringssanger, lyriske og humoristiske folkeviser, samt populære klassikere. Det blir også innslag av kjente klassiske stykker fra vår egen Edvard Grieg. Det lokale koret DaCapo vil fremføre noen norske folkeviser. Alle medvirkede opptrer og arbeider gratis slik at inntekten i sin helhet vil kunne gå til å finansiere flere mobile klinikker.


De to klubbene på Ringerike samarbeider om å organisere denne støttekonserten i Norderhov kirke på Hønefoss den 18. april klokken 19:00.

Alle er velkommen!


Ønsker du mer informasjon: http://hjelptilukraina.com

Sist oppdatert: 04/17/2024

Kilde: Visit Innlandet

Sider du nylig har besøkt