Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Støttemarkering for folket i Palestina

I forbindelse med besøket av The Freedom Theatre fra Palestina, avholder vi en støttemarkering for folket i Palestina.

Det vil bli kulturelle innslag fra kunstnere involvert i prosjektet.

Kom å vis din støtte til folket i Palestina!


The Freedom Theatre er et internasjonalt anerkjent teater som ligger i flyktningeleiren i Jenin på Vestbredden i Palestina. Debutstykket til teaterets kunstneriske leder Tobasi, AND HERE I AM, beskriver Tobasis vei fra bevæpnet frihetskjemper, via 4 år i israelsk militærfengsel og til en kulturell ikke-voldelig motstand. Stykket er vist mange ganger i Midt-Østen, USA og Europa og var på turne i i Norge i 2023 i et samarbeid mellom Nordic Black Theatre, CrotonicX og Karlsøyfestivalen.

Teateret har en teaterskole som både underviser barn og utdanner blant annet skuespillere, teknikere og regissører i teater og film. De står for scenekunst som motstand mot den israelske okkupasjonen.

I 2008 måtte Tobasi flykte fra Jenin. Han kom da til Norge og Rognan og senere til Nordic Black Theatre hvor han tok videreutdannelse. The Freedom Theatre kom under harde angrep og kunstnerisk leder Juliano Mer-Khamis ble skutt og drept på dørstokken foran teatret i 2011. Tobasi valgte da å dra tilbake til Jenin i 2013 for å holde teatret i live. Her kunne han bruke scenekunstkompetansen han hadde fått i Norge til å videreutvikle det kunstneriske arbeidet.
Den 11. september ble styrelederen deres, Bilal Al-Saadi, satt i administrativ forvaring, hvor han fortsatter sitter. Han har ikke fått noen anklage eller tiltale mot seg, og saken hans er ikke behandlet i retten.Den 13. desember 2023 ble daglig leder for The Freedom Theatre Mustafa Sheta satt i israelsk administrativ varetekt. Uten anklager, rettssak eller dom.

Vi vil gjennom å invitere The Freedom Theatre til Norge og gjennomføre et kunstnerisk samarbeid med dem sette fokus på kunst og kulturuttrykk som en viktig del av ytringsfriheten og et fredelig bidrag til den Palestinske motstandskampen.

Kunstneriske ansvarlige for dette prosjektet er 
Loan TP Hoang (CrotonicX)
Ahmed Tobasi (The Freedom Theatre)

Samarbeidsparntere

CrotonicX
Propellen Teater
Rosendal Teater
Trøndelag Teater
DansIT
Studentene ved teaterutdanninga NORD
PanterTantene og Tigeronklene
Krysinska Produksjoner
Palestinakomiteen, Trondheim
Studenter for Palestina, Trondheim
Jødiske stemmer - for en rettferdig fred
Teaterstudenter fra NORD Universitet
PSG - Palestinagruppa på Svartlamon
Teater Z

Sist oppdatert: 06/17/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt