Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Stabat mater: fra tårer til toner

Mer info
Lørdag 4. mai inviterer Nidarosdomens Guttekor til sin vårkonsert i Nidarosdomen. Gled deg til et fantastisk verk med skjønne melodier som vil gi etterklang i mange dager.

Verket "Stabat Mater" baserer seg på det middelalderske diktet om Jomfru Marias sorg som er blant de mest tonesatte kirkelige tekstene. Kim André Arnesens tolkning er tro mot den originale teksten, men utvider temaet til å omfatte den universelle smerten ved å miste et barn. Dette kommer til uttrykk gjennom tillegget av to moderne engelske dikt: "A Mother's Prayer" av Euan Tait og et anonymt dikt fra et døende barn, som sammen reflekterer både mors og barns perspektiver på tap og aksept.

Disse tekstene skaper en bro mellom fortid og nåtid, og understreker at tapets smerte er universell og tidløs, uavhengig av språk og kultur. Et av Arnesens mest fremragende kjennetegn er hans evne til å skape melodier som er tiltalende og rørende, som her forsterker tematikken og beriker den med dybde og nyanser.

Sammen med et stort orkester bestående av profesjonelle musikere og sangsolisten Maria Moen Nohr, vil Nidarosdomens Guttekor bringe dette dyptfølte verket til live i Nidarosdomen.

Medvirkende

Nidarosdomens Guttekor
Orkester, under ledelse av Sigmund Tvete Vik
Maria Moen Nohr, solist
Petra Bjørkhaug, orgel

Dirigent Thomas Berg-Juul

Billetter fås kjøpt på https://guttekor.ticketco.events:
Ordinær: kr 350 + avgift
Barn/student: kr 275 + avgift

Sist oppdatert: 03/25/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt