VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland TYSVÆR

Stavanger Symfoniorkester - Schumanns Klaverkonsert med Leif Ove Andsnes

  • Tysværtunet Kulturhus, Aksdalsvegen 157, Aksdal
  • +47 52757500
  • 3. desember 2021
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Vi ønsker kveldens solist Leif Ove Andsnes varmt velkommen tilbake til Tysværtunet Kulturhus. Forrige gang var i 1993, denne kvelden er han tilbake med Stavanger Symfoniorkester.

PROGRAM
Schumann: Klaverkonsert i a-moll
Prokofjev/arr. Hermus: Cinderella – Suite


MEDVIRKENDE
Antony Hermus, dirigent
Leif Ove Andsnes, klaver

Kveldens konsert åpnes av Leif Ove Andsnes med Schumanns berømte klaverkonsert, mens Prokofievs Cinderella-suite, satt sammen av kveldens dirigent, avslutter konserten.


Schumanns klaverkonsert hører til gjengangerne i konsertsalen. Alle store pianister har spilt eller spiller den. Men – og det gjelder både de mest spilte klassikere og romantikere– det viktigste er fortolkningen. Hvor stor forskjellen er i Schumanns klaverkonsert, kan vi høre dersom vi sammenligner den med Dinu Lipatti (fra 1950) og den til Martha Argerich (fra 1992). Begge er fremragende, men ganske forskjellige, ja, egentlig usammenlignbare. Schumann skrev først en énsatsig Fantasi for klaver og orkester som hans kone, den berømte pianistinnen Clara Schumann, med hell urfremførte i 1841. Men forleggeren var ikke fornøyd med en fantasi og ville ha en klaverkonsert. Heldigvis! For klaverkonserten i a-moll skulle bli en av det viktigste overhodet i denne sjangeren. Den er fri, uakademisk og medrivende – bare hør på begynnelsen av først sats. Andresatsen er en romantisk idyll av det vakreste slaget, her taler dikteren. Satsen her heter «intermezzo», en form hos Schumann som Roland Barthes har skrevet så fint om. Sist sats er til dels ekstremt vanskelig. Mange av de store pianistene har trådt feil her.


Sergej Prokofievs Cinderella (Askepott) er egentlig skrevet som en omfangsrik ballett med tre akter og hele 50 scener. Den ble urfremført ved Bolshoi-teatret i Moskva i november 1945. Prokofiev var en ekstremt produktiv komponist og skrev mengder av ballettmusikk, operaer og filmmusikk. I Cinderella fant han den rette eventyrtonen som tilsvarte innholdet og oppfant en form som koreografien behøvde. Det fins flere lange orkestersuiter av Cinderella, der mazurkaene, dansene og særlig valsene har en luftighet og et sug som fengsler tilhørerne.

Arrangør Stavanger Symfoniorkester


Smittevern Covid - 19:


Vær vennleg og ikkje besøk Tysværtunet Kulturhus om du:

Har symptom på forkjøling/influensa

Har mistanke om eller har fått bekrefta Covid-19.

Er i karantene eller i isolasjon

Kontakt booking@tysver.kommune.no/52 75 75 00 i forkant av arrangementet du har billetter til, for evt annulering av billetter, om du blir forhindra i å komme pga. sjukdom.

  • Last Updated: 07.09.2021
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

fr. 3. desember 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Stavanger Symfoniorkester - Schumanns Klaverkonsert med Leif Ove Andsnes
Your Recently Viewed Pages