Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Steinar Raknes STILLHOUSE med Unni Wilhelmsen

Mer info

Ryktene vil ha det til at ingen noensinne har angret på å gå på konsertene til Steinar og Unni, og at de heller har fått tilsnakk fra venner om hva de har gått glipp av. Hvis du ikke har hørt Steinar og hans kontrabass fra 1780 tidligere, så kan du umulig forutse hva som venter deg. Mannen har nemlig også spisse slangeskinnssko, som tryller fram et helt orkester via sampling, loops og grooves med skotuppen på direkten! De er ikke så verst til å synge tostemt heller!

Dette er en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske, - til store lydbilder med fullt rocketrøkk. Repertoaret er hovedsakelig låter skrevet av Raknes, fra hans fire utgivelser i STILLHOUSE-serien, med hovedvekt på de siste platene Chasing The Real Things (2018), On The Road (2020) og det norske albumet Due Og Drone. I tillegg presenterer de fengende og særegne cover-versjoner av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan og Depeche Mode.

Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen er artister med sterkt særpreg, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre på en helt spesiell måte. Stemmene dere passer fantastisk sammen, og de to har utviklet et intuitivt og lekende samspill. Innrammet av Raknes' akustisk-elektriske kontrabass-sound blir konsertene vakre, unike, morsomme og spennende. Unikt i seg selv er at kontrabass er det eneste instrumentet på scenen. Men Raknes spiller instrumentet som et orkester i seg selv. Han har en spillestil der han bruker fingerspillteknikker som gjør at instrumentet fungerer både som en gitar og en bass. I tillegg tar han i bruk elektriske gitar-effekter og looping av både bass og stemmer.

Sist oppdatert: 05/29/2024

Kilde: Destinasjon Røros

Sider du nylig har besøkt