Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Store opplevelser i Troldsalen

Mer info

Fantastiske konsertopplevelser i en av verdens vakreste konsertsaler med musikere i toppklasse! Ole Bull hedres av en av vår tids fiolinvirtuoser. Her får du høre komposisjoner av blant andre Ole Bull og Edvard Grieg.

2 konserter for 800,-

21.april kl 15.00: Charlie Siem og Håvard Gimse, Stjerner med Ole Bull
28.april kl 15.00: Simeon Goshev, Vårlig Schumann og Grieg


Om Charlie Siem og Håvard Gimse, Stjerner med Ole Bull
Charlie Siem, født i 1986 i London, er en anerkjent britisk-norsk fiolinist. Han begynte å spille fiolin i en ung alder og har raskt etablert seg som en fremtredende musiker internasjonalt. Charlie har opptrådt med ledende orkestre over hele verden og samarbeidet med en rekke anerkjente dirigenter og musikere. Han er kjent for sin virtuositet og lidenskapelige tolkninger, og hans repertoar spenner fra klassisk til moderne musikk.
Håvard Gimse, er en fremstående norsk pianist med en internasjonal karriere. Han er anerkjent for sin dyktighet som utøver og kunstner. Gimse har turnert verden rundt og samarbeidet med en rekke ledende orkestre og dirigenter. Hans lidenskapelige og følsomme tolkninger av klassisk musikk, samt hans evne til å fordype seg i et bredt repertoar, har gjort ham til en betydelig skikkelse innenfor kunstmusikken.


Om Simeon Goshev, Vårlig Schumann og Grieg
Simeon Goshev er en bulgarsk pianist basert i Wien. Hans levende og gripende tolkninger, spesielt av verk fra den wienske klassisismen og det 20. og 21. århundre, blir høyt verdsatt over hele Europa.
Den unge bulgarske pianisten fullførte sin musikkutdanning ved Universitetet for musikk i Wien (MDW).
Simeon er dypt interessert og engasjert i ulike aspekter av klassisk musikk - i februar 2021 oppnådde han vellykket doktorgraden sin fra Nasjonal konservatorium i Sofia, Bulgaria, med en avhandling om Stravinskys balletter. I oktober 2021 ble han en del av det anerkjente undervisningsteamet ved pianofakultetet ved MDW.
Fra 2021 er Simeon Goshev også en offisiell Bösendorfer Artist, og han representerer dermed et av verdens ledende piano-merker.


Praktisk informasjon
Det er kun mulig å kjøpe samlet billett til begge konsertene. Det blir mulig å kjøpe billett til hver enkelt konsert i inngangsdøren på konsertdagen, men med forbehold om at det er ledig plass. Pris for Charlie Siem og Håvard Gimse er da 600 kroner.
Konsertbilletten inkluderer også inngang til museet og Griegs villa.
Museet er åpent som vanlig, med omvisninger i villaen, gratis audioguide på uteområdet, kafé og utstilling.

Sist oppdatert: 02/21/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt