Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

STRANGER THAN PARADISE - 7/8 KL. 18:00

Regi: Jim Jarmusch. USA, 1984. Engelsk tale, uten tekst. Format: 35mm. 1t 29min. Aldersgrense: 12 år.

En film som «puts a spell on you»

Stilfull, slentrende hipsterfilm og poetisk roadmovie fra Jim Jarmusch. Den ungarske bohemen Bela har bodd i New York i ti år og har skiftet navn til Willie. Plutselig dukker hans yngre kusine Eva opp på døren. Hun er fra Budapest, og nå vil hun starte et nytt liv i USA. Motvillig får hun bo noen dager i kåken til Willie, før hun forsvinner til Cleveland. Ett år senere drar Willie og kompisen Eddie på overraskende besøk til Eva. Så får de en vill idé om å kidnappe Eva og dra på ferie til solparadiset Miami. Det går ikke helt etter planen, men det blir litt av en tur.
Jarmusch's gjennombruddsfilm er en slow, svart komedie om kulturkollisjon og fremmede mennesker i drømmelandet USA. Filmen har en underfundig beat-humor som er ironisk og distansert. Samtidig er den hjertevarm. Dette er en av de filmene som har gjort mest for å definere det estetiske utrykket til den amerikanske indie-filmen.

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt