Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

STREIK – STUMFILMKONSERT MED KOHIB OG KRISTIAN S. OLSTAD

Overview

Stachka. Regi Sergei M. Eisenstein. 1925. Tale: stum. DCP, 1t 28min.
Denne filmkonserten lar deg oppleve visningen av en av Sergei Eisensteins ikoniske filmer om arbeidernes tilstand. Streik (1925) vises med spesialkomponert live-musikk av Kohib (aka Øivind A. Sjøvoll) og Kristian Svalestad Olstad.
Denne berømte stumfilmen er Sergei Eisensteins første spillefilm i full lengde, laget året før nok et mesterverk, Panserkrysseren Potemkin. Handlingen i filmen finner sted i 1903, da fabrikkarbeidere i det pre-revolusjonære Russland bestemmer seg for å streike. Myndighetene demper opprørene på en brutal måte, noe som resulterer i den berømte sekvensen der scener som viser nådeløs undertrykkelse av streiken, veksler med bilder av slaktet storfe. Parallellen mellom skjebnen til dyrene og arbeidernes forhold brukes flere ganger i filmen. Et annet sentralt tema i Streik er kollektivisering kontra vestens individualisme.
Om regissøren
Sergei Mikhailovich Eisenstein (1898-1948) var en sovjetisk regissør og filmteoretiker. Han ble kjent for sine stumfilmer som skildret arbeidernes tilstand og opprør mot undertrykkende makter, som Streik (1925), Panserkrysseren Potemkin (1925) så vel som Oktober (1928). Han er også kjent for sine episke historiske filmer som Alexandr Nevskij (1938) og Ivan den grusomme (1941).

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 22.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

sø. 20. februar 2022 17:00 18:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
STREIK – STUMFILMKONSERT MED KOHIB OG KRISTIAN S. OLSTAD
Your Recently Viewed Pages