VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Stumfilm: KÖRKARLEN

Overview

KÖRKARLEN
Stumfilm, orgel, el-gitar og elektronikk
Den svenske regissøren Victor Sjöström fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Körkarlen» som feirer 100 år og er basert på romanen av Selma Lagerlöf. Sjöström spiller selv hovedrollen som David Holm – en mann som har havnet i elendighet, hvor han har drevet både familie og svirebrødre i nøden. Like ved midnatt nyttårsaften blir han skadet i et slagsmål og må ta over det grufulle ansvaret som kjørekar og sjelesanker. Denne stumfilmen regnes som et av hovedverkene i svensk gullalder og har holdt seg bemerkelsesverdig godt som en uhyggelig spøkelseshistorie om forbrytelse og straff. Samtidig er den også en rørende kjærlighetshistorie og et virkningsfullt drama. Den regnes blant kjennere som sidestilt med klassikere som «Dr. Caligaris Kabinett» av Robert Wiene og F.W. Murnaus «Nosferatu».

Heile uttrykksregisteret i det store domkyrkjeorgelet vil bli brukt. Vanlegvis fylgjer filmmusikk det dramatiske forløpet i filmen ganske tett, men her vil det i større grad bli servert lange klangfalter i sakte, gradvis endring. I samspel med John Hegre på el-gitar og ymse elektronikk vil klangspekteret og utforskinga av musikalske idear bli ytterligare utvida. / Sigbjørn Apeland

Medvirkende:

Sigbjørn Apeland – orgel
John Hegre – el-gitar og elektronikk

  • Last Updated: 10.09.2021
  • Source: Visit Bergen
Dates

lø. 25. september 2021 20:00 21:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Stumfilm: KÖRKARLEN
Your Recently Viewed Pages