Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

STUMFILM

STUMFILM er en forestilling eller en fantasi. En drøm om det som kanskje var og det som kanskje kunne bli. Et sted der sorga over å miste vokser sammen med sorga over en verden som faller fra hverandre.

STUMFILM er et basketak mellom en billedmetta tekstkropp og en kjempende skuespillerkropp. Ine Marie Wilmann påkaller, bønnfaller, slåss og blir slått til jorda, når hun tar oss med på en reise gjennom et støyende flimmer av minner og inntrykk – som å zappe gjennom tv-kanaler. I klem mellom nostalgi og utopi, flykter hun inn i fremmede kropper og bilder for å slippe unna det paralyserte bildet av seg sjøl. Det vakre og det monstrøse vokser sammen, når hun fortærer det hun lengter etter og det hun frykter mest med like stor glupskhet. Og tygger i stykker forskjellen.

STUMFILM er en forestilling om mennesketap og verdenstap, der vi drar oss tilbake til det innerste rommet bare for å oppdage at verden blør inn overalt.

STUMFILM var del av programmet til Bergen Dramatikkfestival 2022 i en tidligere versjon, da teksten var av tre vinnertekster valgt ut  fra Cornerstone sin åpne utlysning til festivalen. Vi er så stolte av å ha satt sammen det kunstneriske teamet, som nå bygger videre på materialet og lager en fullskala forestilling som i tillegg til visning hos Cornerstone i Bergen skal turnere til gode venner på Vestlandet som Teaterfestivalen i Fjaler og TOU Scene, samt Vega Scene i Oslo.

SAMPRODUKSJON
Dramatiker: Sara Li Stensrud
Regissør: Rebekka Nilsson
Medskapende skuespiller: Ine Marie Wilmann
Scenograf og kostymedesigner: Silje Kise

Les mer på:
https://www.cornerstones.no/programside/stumfilm-av-wilmann%2Fstensrud%2Fnilsson%2Fkise-

Sist oppdatert: 07/15/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt