Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Stumfilmkonsert // Faust i Nidarosdomen

Mer info
Opplev denne kjente filmklassikeren Faust på stort filmlerret i Nidarosdomen, mens den tyske organisten Wolfgang Seifen improviserer på Nidarosdomens majestetiske Steinmeyerorgel.

Med storslått scenografi, fantasifulle spesialeffekter og bemerkelsesverdig bruk av kontraster, er Faust et visuelt mesterverk. Den regnes blant de viktigste og mest banebrytende stumfilmene som ble laget. Kombinert med mektige orgeltoner i Nidarosdomen blir dette en filmopplevelse du sent vil glemme!


OM FILMEN
Legenden om Johann Faust har blitt fortalt i ulike varianter – mest kjent er kanskje J.W. Goethes episke drama og denne imponerende filmen av F.W. Murnau.

I åpningsscenen inngår demonen Mefisto et veddemål med en erkeengel: Dersom han kan svekke den gamle alkymisten Faust sin sjel og ødelegge alt som er guddommelig i ham, vil Djevelen få herredømme over Jorden. Mefisto sprer sine mørke vinger over byen der Faust bor og kaster en dødelig pest ned til innbyggerne. For å få slutt på pesten, signerer Faust en kontrakt med Mefisto som får skjebnesvangre konsekvenser.

OM ARRANGEMENTET
Vi gjentar suksessen fra i forrige festival. Og denne gangen med enda større lerret!

- Dørene åpner kl. 17:30.
- Filmen starter kl 18:00.

Kle deg godt og varmt - velkommen til en filmopplevelse av de sjeldne!

Sist oppdatert: 01/07/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt