Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

SUSANNA - MEDITATIONS ON LOVE

I 2024 markerer Susanna sitt tjueårsjubileum som plateartist. Vokalisten og multiinstrumentalisten er en enestående skikkelse på den norske musikkscenen. Hun er en helt særegen tolker av låtmateriale, billedkunst og poesi, som på fjorårets kritikerroste Baudelaire & Orchestra, i tillegg til å være en komponist med stadig voksende konseptuelle visjoner.

Hennes nyeste prosjekt, Meditations on Love, er intet unntak. Som tittelen røper, kretser albumet rundt det som kanskje kan kalles Susannas primære forskningsområde: Kjærlighet, i alle sine sårbare former. Utroskap, svik, tillitsbrudd - ikke bare mot andre mennesker, men mot deg selv. Rundt disse lyriske meditasjonene har Susanna og medprodusent Juhani Silvola bygd det som kan kalles en organisk musikkmaskin. Saksofoner og klarinetter blander seg med Silvola og Susannas varierte instrumentering, i tillegg til eksperimentell perkusjon og trommer.

Sammen skaper de teksturer og mønstre som kan sende assosiasjoner til alt fra de Harry Partch-inspirerte arrangementene i musikken til Tom Waits til etiopisk soul. Det er musikk som inviterer lytteren inn i seg, hvor man kan assosiere fritt og fundere over samspillet mellom de ulike bestanddelene og måten de er vevd sammen. Det er et av hennes mest ambisiøse og essensielle prosjekter til dags dato - et kjærlighetsarbeid om kjærlighet.
SUSANNA WALLUMRØD vokal og tangenter JUHANI SILVOLA gitar, tangenter og perkusjon MORTEN BARRIKMO bassklarinett og klarinett MARTHE LEA saksofon, fløyte, vokal og tangenter JAN MARTIN GIMERSVIK trommer og perkusjon ESPEN HØYDALSVIK lyddesign

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00

Foto: Ida Fiskaa

Sist oppdatert: 07/23/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt