Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Symfoni for hele Grieghallen

I 2022 laget Øyvind Torvund Symfoni for Kunstnernes Hus som et utsmykningsverk i form av musikk til institusjonens jubileum. Publikum gikk fritt omkring fra rom til rom og lyttet. Nå har årets festspillkomponist videreutviklet symfonien med Grieghallen i tankene.

I hans nye Symfoni vil Bergen Filharmoniske Orkesters musikere spre seg over store deler av konserthuset. Strykerne befinner seg i garderobeområdet, messingblåserne på scenen og mellom dem står blant annet saksofonist Kjetil Møster på saksofon, Jørgen Træen på synth og el-gitar og perkusjonist Jennifer Torrence. Publikum kan utforske Grieghallens nivåer, musikkens klanger og rommenes samspill som de selv ønsker.

– Jeg har tenkt litt på denne konserten som en festival. Jeg har alltid likt den følelsen av å gå rundt i forskjellige rom og oppleve ulike, samtidige stemninger og energier. I Grieghallen vil musikerne stå i grupper, og man kan selv bestemme hvor nært de ulike scenene man vil gå, sier Torvund.

Etter pausen fremføres Griegs udødelige a-mollkonsert, med unge Alexandra Dovgan som solist. Hun er født i 2007, og har gjort kometkarriere med opptredener til Europas største konserthaller de siste årene.

Informasjon

​NB! Vi gjør oppmerksom på at det ikke er nummerte seter eller et vanlig skille mellom scene og sal under første del av konserten. Musikerne spiller fra ulike steder i salen og foajeen, og publikum oppfordres til å bevege seg rundt og oppleve musikken fra ulike ståsteder. Under andre del av konserten er musikerne på scenen i Griegsalen og publikum må sitte på sine nummererte plasser.

Bilde over: Øyvind Torvund. Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes

Sist oppdatert: 12/03/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt