Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Syngespillet Lussi

Syngespillet om Lussi settes opp i førjulstida. I 2023 spilles det åpne forestillinger lørdag 09. desember kl. 16.00 og søndag 10. desember kl. 16.00.

Lussi langnatt, den lengste natta i året! Lussi, en dame du ikke spøker med! Er du ikke ferdig med juleforberedelsene kommer hun i spissen for Åsgårdsreia og river ned pipa di! Hvordan skal dette gå? Svaret får du i syngespillet Lussi!

Siden 1990 har Lussi vært en fast del av førjulsprogrammet på Domkirkeodden.

Flere hundre barn og unge har i løpet av årene vært med på det fengende syngespillet skrevet av Tor Karseth og Geir Willard.

Handlingen i Lussi har røtter langt tilbake i norsk tradisjon og folketro og en mørk og skummel Lussiskikkelse. Hver Lussinatt er hun ute og rir med Åsgårdsreia, eller Lussireia si. Den lyse og gode Lucia, som vi feirer 13.desember med lys og sang, er i Norge en ganske ny skikk.

I syngespillet "Lussi" får du møte både Lussi og Lucia. Du får være med på overgangen mellom Lussinatt og Solsnudag. Sammen med barn fra langt fram i tida, reiser vi med Lussi bakover i tid, og møter unger som steller i stand til jul en gang for lenge sida. Vi lærer litt om opphavet til mange av juletradisjonene våre, og får glimt inn i tidligere tiders forestillingsverden. Barna før i tida frykter Lussi, Tomtegubben og de andre underjordiske. For barna langt fram i tida er det helt andre makter som virker truende. Men alle føler at de lever i ei ventetid, og Lussi med lyset kommer til dem alle med gode tanker, store planer og mange venner.

Åpne forestillinger:
Lørdag 09. desember kl. 16.00
Søndag 10. desember kl. 16.00

Skoleforestillinger:
Onsdag 06. desember kl. 09.15 og 11.15
Torsdag 07. desember kl. 09.15 og 11.15

NB! Egne billettpriser og betingelser gjelder for skoleforestillinger, ta kontakt med museet ved interesse.

Sist oppdatert: 11/21/2023

Kilde: Hamar Regionen Kultur

Sider du nylig har besøkt