Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Østerdalen Tolga

"Ta noe i hendene og utnytt tiden"

  • Brugata 35, Tolga
  • +47 90939556
  • 7. september 2019 - 21. september 2019
  • (6 Upcoming Dates)
Overview

"Ta noe i hendene og utnytt tiden"
Utstilling i Tøysentralen på Tolga 7.-21. september 2019
Galleri TØYsentralen har den glede å invitere til åpning av utstilling med to tekstilkunstnere:
I N G R I D V I K S M O og R A N D I N Y G A A R D L I U M

Utstillingen åpnes av kunsthistoriker og tekstilkunstner Runa Boger
Musikalsk innlag på åpningen med folkemusiker Eli Storbekken

Ta noe i hendene og utnytt tiden. Dette lærte vi som småjenter. Noen av oss tok det med oss og ble tekstilkunstnere.
Felles for kunstnerne er at de har sine røtter fra Nord-Østerdalen, og begge kunstnerne har minner om TØYsentralen fra barndommen. I denne utstillingen løfter kunstnerne fram historie, identitet og tradisjon som kommer til uttrykk i kunstverkene som stilles ut i TØYsentralen.
RANDI NYGAARD LIUM fabulerer over ulike tema som for eksempel kvinnelig identitet og identitet knyttet til storbyen, reiser og til fjellbygda. Randi Nygaard Lium er både praktisk og teoretisk skolert. Hun er utøvende kunstner samtidig som hun har sitt daglige virke innenfor offentlig kunst- og kulturformidling, tidligere som førstekonservator ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og direktør ved Trondheim Kunstmuseum.
Tittelen «Ta noe i hendene og utnytt tiden» er verdiladet. Samtidig er den rettet imot noe praktisk med tanke på oppvekst på en gård i Østerdalen på 1950- og 1960-tallet.
Jeg er interessert i temaet Tekstiler og bondekultur. Håndarbeidsferdigheter hatt stor betydning for jenters sosialisering. Både med henblikk på å bli gift på en gård der det ble forventet at ungkona kunne strikke, veve og sy, og også betydningen av at man gjennom håndarbeid kan utvikle egenskaper som nøyaktighet, flid og utholdenhet. Jeg har i de siste årene eksperimentert med å veve billedtepper i papir – med bl.a. godteripapir, teposer og papir fra ukeblader som KK. Jeg vever også med kjøpt papirgarn der jeg maler med akvarell etterpå. Mine materialbruk er derfor utradisjonell, og samtidig har vevingen min sterke bånd til den kulturen som jeg vokste opp i.

INGRID VIKSMO er født på Tolga i Østerdalen, for et år siden flyttet hun tilbake til Tolga og bosatte seg på familiegården.
Ingrid Viksmo er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Institutt for Tekstil. Hovedfag 1990 - 1995. Ingrid kjenner til den lokale tradisjonen innen tekstil og ønsker i denne utstillingen å belyse våre tekstiltradisjoner. I forbindelse med Lokalmatdagene på Tolga som holdes hvert å i september, har Ingrid valgt å belyse våre tekstiltradisjoner.

"Med en serie broderte miniatyrer går jeg nært inn på åklevevens mønsterstrukturer.
Vevteori og bindingslære er et matematisk univers. Det handler om skridningstall, bindingspunkter, trådtetthet og skaftantall. I tillegg vitner vevteorien om skapertrang, intellekt, tålmodighet og nærvær." Ingrid Viksmo
Hjertelig velkommen

Utstillingen er støttet av Hedmark Fylkeskommune

 

  • Last Updated: 31.08.2019
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

sø. 15. september 2019 12:00 15:00

ti. 17. september 2019 11:00 15:00

on. 18. september 2019 11:00 15:00

to. 19. september 2019 11:00 15:00

fr. 20. september 2019 11:00 15:00

lø. 21. september 2019 11:00 15:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
"Ta noe i hendene og utnytt tiden"
Your Recently Viewed Pages