VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland HAUGESUND

TANGO – PIAZZOLLA- VUELVO AL SUR

  • Festiviteten Haugesund Konserthus, Knut Knutsen O.A.S gate 4, Haugesund
  • +47 52744545
  • 21. mars 2021
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Astor Piazzolla, 100 år. Født 11. mars 1921 var en argentinsk orkesterleder, bandoneonist og komponist.

Piazzolla ønsket opprinnelig å bli en klassisk komponist, men etter et studium hos den franske komponisten og dirigenten Nadi Boulanger endte han i stedet med å skape en ny tangostil ved å ta opp elementer fra jazz og klassisk musikk (tango nuevo).

Piazzollas musikk er intenst sentimental, sensuell og lidenskapelig, men også aggressiv, rå og smertefylt – både komplisert og enkel på samme tid.

Til tross for at Piazzollas tango nuevo opprinnelig møtte stor motstand fra det tradisjonelle tangomiljøet i Argentina regnes han nå som en av landets nasjonale ikoner. I 1985 ble han æresborger av Buenos Aires.

Konserten i Festiviteten 21.mars inneholder noen av hans mest kjente verk fra de to periodene med Quinteto Nuevo Tango :

La Serie del Ángel («Introducción al ángel», «Milonga del ángel», «Muerte del ángel» og «Resurrección del ángel»), Michelangelo 70, Romance del Diablo og Soledad,

samt klassikere som Oblivion, Tanguedia og Vuelvo al Sur.

SYNNE GARVIK (f. 1993), danser fra Haugesund, basert i Oslo/Haugesund.
Synne er interessert i forholdet mellom musikk og dans, og har gjort en rekke sceniske arbeider i samarbeid med musikere og komponister; bl.a. Arne Martin Nybo, Silent Fires, Podium og Lumen Drones. Synne er ansatt i Kompani Haugesund, både som styreleder og danser, hvor hun bl.a. har jobbet med koreografer som Stian Danielsen og Janne- Camilla Lyster. I 2019 arbeidet hun som dansepedagog v/ Skeisvang vgs. Tidligere studert til en BA i dans v/Universitetet i Stavanger (2016), hvor hun fordypet seg i GaGA og solo-format i dans; samt forstudium i dans v/Spin Off Forstudium i Dans (2013). Medlem av Montebøllo Kunstkollektiv.

  • Last Updated: 21.01.2021
  • Source: Destinasjon Haugesund & Haugalandet
Dates

sø. 21. mars 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
TANGO – PIAZZOLLA- VUELVO AL SUR
Your Recently Viewed Pages